Annonce
Odder

Rekord-mange vil ind på populært gymnasium

Lærerne på Odder Gymnasium er med til at sørge for, at eleverne har det godt. Det er måske årsagen til, at flere søger ind på gymnasiet. Arkivfoto: Morten Pape

Blev nummer et i trivselsundersøgelse blandt alle landets gymnasier. Det smitter af på ansøgertallet, mener rektor, der frygter konsekvensen af besparelser.

Annonce

Odder: Smilet er stort hos rektor Lars Bluhme på Odder Gymnasium, som efter sommerferien bliver fyldt med unge, videbegærlige mennesker.

- Vi har 196 ansøgere, og det er det største nogensinde. Det er en rigtig fed nyhed. Vi vil igen lave syv nye klasser, så kommer vi op på et samlet klassetal på 21 og ca. 570 elever næste år. De tal har aldrig været højere. Odder Gymnasium sprænger alle rammer, så jeg er glad, siger Lars Bluhme.

På landsplan er der sket en stigning på 1,8 pct. i søgningen til ungdomsuddannelsen stx. Tallet stammer fra en medlemsundersøgelse fra Danske Gymnasier, som også kan afsløre, at antallet af ansøgere faktisk er gået tilbage i Region Midtjylland.

Så mange søgte

I år er der 196, der har søgt om at komme på Odder Gymnasium. Sidste år var tallet 179, og det er en stigning på 9,5 pct.I hele Region Midtjylland var der i år 6621 unge, som søgte en gymnasieplads. Sidste år var antallet 6960, og det svarer ifølge regionens tal til et fald på 4,9 pct.

Annonce

Nummer et med trivsel

Når gymnasiet i Odder er populært hos ansøgerne, så skyldes det ifølge Lars Blume ikke, at ungdomsårgangene vokser. Forklaringen er, at der kommer flere elever fra det nordlige opland som Beder, Malling og Mårslet.

- Når man bor i Mårslet, er der ikke langt til Aarhus. Men de unge kommer i stigende omfang nordfra. Jeg tror, det er fordi, vi har fået et rigtigt godt ry både blandt forældre og de unge, siger rektor.

Han henviser bl.a. til en landsdækkende trivselsundersøgelse, der blev offentliggjort i december 2016.

- Vi kombinerer trivsel og læring. I undersøgelsen var Odder Gymnasium det sted, eleverne vurderede, at de trivedes bedst, siger Lars Bluhme.

Annonce

Advarer mod at skære mere

Gymnasiet er bekymret over de krav om generelle nedskæringer, der bliver stillet til landets gymnasier. Derfor gik rektor Lars Bluhme og tillidsrepræsentant Allan Ahle i januar sammen om at advare undervisningsminister Merete Riisager (LA) og finansminister Kristian Jensen (V).

De sendte et åbent brev med budskabet om, at nedskæringer får konsekvenser for undervisningen og eleverne. Ifølge Lars Bluhme er der sparet beløb i millionklassen på Odder Gymnasium. Samtidig kommer der flere og flere elever.

Besparelser er gået ud over tiden til lærernes forberedelse og andre opgaver. Der er også sparet på varme, rengøring og vedligeholdelse af bygningerne. Henvendelsen fra Odder kan man læse om i bladet Gymnasieskolen.

Annonce

Bruger tid på alle eleverne

Lønninger til lærere udgør 75 pct. af udgifterne, så hvis der skal spares mere, så er det her, det kommer til at ske. Men det kommer til at gå ud over den feedback, eleverne får.

- En del af forklaringen på, hvorfor vi er så attraktive, er, at vi bruger en del ressourcer på at være i dialog med den enkelte elev. Dialogen med eleven handler om styrker og svagheder og om, hvor der skal sættes ind, siger Lars Bluhme.

- Det kræver, at der er noget tid til, at lærere og elever sætter sig sammen. Vi kalder det læringsvejledersamtaler, og de unge føler sig set og taget alvorligt. De får noget feedback, og det har unge lige så meget brug for som alle andre, mener rektor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Heftig debat om skattestigning: Fra "Hvor er logikken?" til "Giv den nu et ordentligt hak op"

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce