Annonce
Brande

Rekord-cykelfræs i Uhre

De fleste af de 96 deltagere samlet i skolegården ved Uhre Friskole forud for starten. Foto: Dorthe Zacho

Uhre Friskole fik kørt 134.398 kroner hjem ved det store cykelfræs-arrangement.

Uhre: De 96 deltagere smadrede alle rekorder, da der lørdag eftermiddag endnu engang blev kørt cykelfræs til fordel for Uhre Friskole.

134.398 gode, danske kroner blev facit, da Uhre Friskole lørdag afholdt det semi-årlige cykelfræs. I runde tal er det en halv gang mere end da der senest blev cyklet i 2016: Dengang udløste fræseriet ca. 90.000 kr.

Det var da også en særdeles både glad og tilfreds skoleleder Kent Lykke, der efter at have gjort status kunne konstatere, at det store forarbejde havde båret frugt, og at det planlagte overdækkede udeområde mellem skolen og legepladsen er rykket et godt stykke tættere på.

I år var det borgmester Ib Lauritsen, der affyrede startpistolen og sendte de knap 100 hjelmklædte cyklister ud på den fire kilometer lange rundstrækning, som skulle tilbagelægges så mange gange som muligt i løbet af to timer.

Længst af alle cyklede 67-årige Christen Søndergaard, der nåede op på intet mindre end 17 omgange svarende til 68 km. 13-årige Jesper Lundstrøm snuppede samme antal omgange som sin alder, og lige i hælene på ham kom Mikkel Søgaard Hansen og Oliver Kongedam på henholdsvis 8 og 9 år. De tilbagelagde hver især 12 omgange svarende til 48 km.

Hos pigerne nåede både Anne Kofoed Nielsen på 12 år og Laura Lundstrøm Therkelsen på 10 rundt 10 gange, hvilket kun blev overgået af Marlene Søgård i voksenklassen med 48 km.

Borgmester Ib Lauritsen fyrede startpistolen af og sendte de næsten 100 cyklister afsted på to timers hårdt arbejde. Foto: Dorthe Zacho

Præmietagerne

Fem deltagere vandt gavekort på 2000 kr. til Midtjyllands Cykelcenter sponseret af de lokale pengeinstitutter, og nyskabelsen klassedysten blev vundet af friskolens 1. klasse, som havde fået halvdelen af klassens 22 elever ud at cykle. Det udløste et tilskud til klassekassen på 1650 kr., og også 3. klasse blev belønnet økonomisk for en deltagerprocent på 48.

Der blev også trukket lod om præmier blandt dem, der kørte pænest og blandt de næsten 400 sponsorer, og søstrene Viola og Alma Brandt Andersen blev belønnet for at have fundet flest, 18 hver.

Topscorer målt på kroner og øre blev dog 10-årige Cecilia Lomholt Olesen, som alene indkørte 4570 kr.

Aldersmæssigt spændte deltagerfeltet fra Gaia Pedersen på 10 måneder (som dog ikke selv trampede i pedalerne) til fhv. Brande-borgmester Karl Kristensen på 78 år. I alt tilbagelagde de 96 deltagere 2596 kilometer.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce