Annonce
Sport

Rejser coronaen med på træningslejren som blind passager? En test i lufthavnen kan sende Randers FC i problemer

Randers FC har før været i Belek for finpudse vinterformen. Her ses Björn Kopplin på en tidligere tur til Tyrkiet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Corona-udfordringer og rejserestriktioner får ikke Randers FC til at overveje aflysning af turen til tyrkiske Belek i begyndelsen af februar. En stikprøvetest i lufthavnen kan ende i kaos, men den risiko er de villige til at rejse med i den kronjyske lejr.

Fodbold: Tyrkiet er hvert år et turistmål for mange danskere, men i en tid med corona kræver selv de mest gængse destinationer en tur på Udenrigsministeriets hjemmeside for at tjekke de lokale indrejserestriktioner.

En ny praksis for turister, og en ny virkelighed for de fodboldklubber, der i massevis søger til tyrkiske Belek i vintermånederne for at komme til varmere klima og bedre fodboldbaner.

Randers FC er blandt de danske klubber, der flere gange har foretrukket Tyrkiet som træningslejrens vinterdestination, og trods en ny coronabølge over Europa overvejer klubben ikke at aflyse.

Annonce

- Som situationen er nu, tager vi afsted, og det er vi helt trygge ved. Vi er gode til at lave den lukkede boble, der skal til, og det har vi også mulighed for på hotellet i Belek, så det er jeg ikke bekymret for. Men selvfølgelig følger vi nøje udvikingen her i landet og i Tyrkiet, fortæller Randers FC-sportsdirektør, Søren Pedersen.

Aflysning i Sønderjyske

Hos Superligakonkurrenterne i Sønderjyske har de en anden vurdering af situationen, og derfor aflyste de tidligere på ugen deres planlagte tur til Tyrkiet.

De skulle have været i Belek i omtrent samme periode som Randers FC, men sønderjyderne har vurderet coronaens uforudsigelig for risikabel at rejse med og har dermed flyttet træningslejren til Vildbjerg lidt udenfor Herning.

Der er dog adskillige andre danske klubber, der stadig har et ophold i Belek i kalenderen. Fra Superligaen er det OB og Vejle, mens også en række klubber fra landets næstbedste række forventer at rejse til Belek.

For et år siden var corona-pandemien netop årsag til, at Randers FC valgte at droppe et udlandsophold i vinteropstarten, men ifølge Søren Pedersen har endnu et år med virussen iblandt os, gjort det nemmere at navigere på den forsvarlig måde.

- Vi ved noget mere om corona nu end for et år siden, men hvis der kommer anbefalinger, som fraråder rejser til Tyrkiet, er situationen en anden. Det skal selvfølgelig være sikkerhedsmæssigt forsvarligt, men smitterisikoen herhjemme må jo også siges at være høj, fortæller Søren Pedersen.

Annonce

Spænding i lufthavnen

I Udenrigsministeriets rejseregler findes intet, som forhindrer rejser til Tyrkiet. Folk med et gyldigt corona-pas eller en negativ PCR-test indenfor 72 timer inden indrejse kan frit rejse til landet.

Indrejserestriktioner Tyrkiet

Rejsende til Tyrkiet fra Danmark skal uanset rejseform – fly, færge, bil eller bus - fremvise et af følgende dokumenter:

- Officiel dokumentation for færdigvaccination. Det vil sige, at der er gået mindst 14 dage siden 2. vaccination.

- Officiel dokumentation for tidligere smitte med Covid-19. Gyldighedsperioden er 28-180 dage. Det vil sige, at indrejse kan ske fra dag 28 til 6 måneder (180 dage) efter testdatoen.

- Negativ PCR-test udført indenfor 72 timer før indrejse.

- Negativ antigentest (hurtigtest) udført indenfor 48 før indrejse.

Der kan dog opstå en situation i den tyrkiske lufthavn, som kan ende med at sende træningslejren i corona-kaos. Man kan nemlig blive tilfældigt udvalgt til en PCR-test.

Efter prøvetagningen i lufthavnen får den rejsende lov at fortsætte til rejsemålet, men skulle testen vise sig at være positiv, vil den smittede samt nære kontakter blive pålagt 14 dages isolationskarantæne på en selvvalgt adresse.

- Vi er bekendt med risikoen, men vi tester lige inden, at vi tager afsted, så det vil undre mig meget, hvis vi kan blive testet positive i lufthavnen. Vi skal i hvert fald være yderst uheldige, fastslår Søren Pedersen.

Men hvis en fra Randers FC bliver prikket ud og tester positiv i lufthavnen i Tyrkiet, er I så sikre på, at I ikke alle sammen defineres som nære kontakter efter bustur og flyrejse?

- Jeg er ikke 100 procent klar over, hvordan de definerer en nær kontakt i Tyrkiet, men jeg ved, hvordan vi definerer det i Danmark, og det er jeg helt tryg ved, lyder det.

Annonce

Satser på fuldt hold

Alle i Randers FC-truppen og den øvrige stab er vaccinerede, men det er som bekendt ikke en garanti mod smitte.

Udbryder der smitte i Randers FC-truppen kort før afrejse, kan der opstå problemer i at få alle med på turen, men den tid, den bekymring.

- Vi håber, at vi kan få alle med, og kan vi ikke det, så finder vi den bedst mulige løsning, lyder det fra Søren Pedersen.

Randers FC har tegnet alle nødvendige forsikringer i forhold til corona-situationen, så der er mulighed for økonomisk kompensation, hvis turen mod forventning ikke kan gennemføres.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Annonce