Annonce
Brædstrup

Rejsegilde på nye demensboliger: De første beboere kan flytte ind i december

Både personale, beboere og håndværkere fejrede torsdag rejsegilde på nye demensboliger på Klovenhøj Centret i Brædstrup. Foto: Søren E. Alwan
I april blev der taget første spadestik til nye demensboliger på Klovenhøj Centret i Brædstrup, og torsdag kunne det lokale plejecentret så fejre, at byggeriet er cirka midtvejs.

Brædstrup: Flere og flere borgere i Horsens Kommune får demens, og derfor besluttede byrådet tilbage i 2018, at der over de kommende år skal opføres op til 60 nye demensplejeboliger.

De første 15 af slagsen er lige nu ved at blive bygget på Klovenhøj Centret i Brædstrup, og torsdag eftermiddag kunne plejecentrets personale samt håndværkere fra byggefirmaet Bdr. Thybo holde rejsegilde for at markere, at byggeriet er cirka halvvejs.

- Vi har været ovenud tilfredse med forløbet indtil nu. Der er stor ros til håndværkerne, for vi har stort set ikke mærket til, at vi har været midt på en byggeplads, og byggeriet er gået hurtigt fremad, sagde Lene Vangsøe Christensen, daglig leder af Klovenhøj Centret, da hun gjorde status over byggeriet, da den formelle del af rejsegildet var overstået.

Som nævnt opføres 15 nye demensboliger på Klovenhøj, men samtidig nedlægges der tre pladser, så i alt får det lokale plejecenter 12 ekstra lejligheder og kommer dermed op på 38 demensboliger inklusiv to aflastningspladser.

Byggeriet på Klovenhøj er delt op i to etaper således, at de første syv beboere forventes at kunne flytte ind i midten af december, mens de resterende otte kan flytte ind i midten af februar.

Vi regner med, at det hele står færdig til august næste år. Den sidste fase af projektet bliver den sværeste for os, for da rykker håndværkerne ind i selve plejecentret, hvilket vi har været forskånet for indtil nu.

Lene Vangsø Christensen, daglig leder på Klovenhøj Centret

Annonce

God brug for nye boliger

Ifølge formanden for velfærd- og sundhedsudvalget i Horsens Kommune, Ellen T. Schmidt (S), bliver der god brug for de nye demensboliger. Politikerne har nemlig besluttet, at en del af demensindsatsen i fremtiden skal samles på Klovenhøj Centret. Åpark Centrets 13 demensboliger i Horsens bliver nedlagt, og beboerne har fået et tilbud om at komme til Klovenhøj.

- Vi lukker demensboligerne på Åpark Centret, fordi de boliger udelukkende ligger på 1. sal, hvor der ikke er adgang til det fri. De får derfor nu tilbuddet om at komme til Klovenhøj, men ønsker de ikke det, kan de få en plads et andet sted. Uanset hvad de vælger, bliver det dejligt med nogle nye moderne demensboliger, for vi får god brug for dem, sagde Ellen T. Schmidt.

Annonce

Færdige til august

Horsens Kommune investerer ialt 28 millioner kroner i de nye demensboliger, og det inkluderer også en indvendig renovering i den oprindelige del af Klovenhøj Centret. Den indeholder blandt andet et nyt wellnessbad, motionsrum og en større tv-stue og vaskerum. Samtidig bliver udearealerne frisket op med et kolonihavehus, en havepavillon, en fuglevoliere, en vandresti og bænke, hvor man vil kunne sidde og nyde naturen og de mange blomster og bærbuske, som samtidig plantes i området.

- Vi regner med, at det hele står færdig til august næste år. Den sidste fase af projektet bliver den sværeste for os, for da rykker håndværkerne ind i selve plejecentret, hvilket vi har været forskånet for indtil nu. Til gengæld får vi et rigtig dejligt hus med nogle skønne udearealer, når det hele er færdigt, sagde Lene Vangsø Christensen.

Ginneruparkitekter i Horsens har tegnet de nye demensboliger på Klovenhøj Centret, mens firmaet Green Sustainable Landscape er landskabsarkitekt på udearealerne.

Til rejsegildet var der naturligvis lidt godt til maven, og menuen stod vanen tro på pølser og brød. Foto: Søren E. Alwan
Borgmester Peter Sørensen (S) stod for en af talerne til de cirka 60 fremmødte deltagere. Foto: Søren E. Alwan
Byggeriet har indtil nu ikke påvirket beboerne, som knap har mærket håndværkerne. Det vil dog ændre sig, når håndværkerne til næste år begynder på renoveringen af vaskerum og tv-stuen. Foto: Søren E. Alwan
Formanden for støtteforeningen for Søndergården og Klovenhøj, Peter Deichmann, var også til stede for at se det nye byggeri. Foto: Søren E. Alwan
Leder på Klovenhøj, Lene Vangsøe Christensen, har været meget tilfreds med første fase af byggeriet. Foto: Søren E. Alwan
Der var også besøg fra Ginneruparkitekter, som har slået stregerne og tænkt på at skabe trygge og hjemmelige forhold for de kommende beboere. Foto: Søren E. Alwan
Et er bygninger, men noget andet er indhold og faglighed, påpegede borgmester Peter Sørensen i sin tale. Han understregede, at netop Horsens Kommune er kendt for høj faglighed og kvalitet på kommunens demensplejehjem. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce