Annonce
Horsens

Rejsegilde i Egebjerg på en længe ventet hel hal

Ved rejsegildet torsdag eftermiddag måtte Egebjerg-borgerne nøjes med taler, øl, pølser og vand, men til december kan de tage den længe ventede nye hal i brug. Foto: Morten Pape
Inden jul får Egebjerg-borgerne ekstra hal-gulv at boltre sig på. Det er der stort behov for, sagde formanden for Egebjerg IF ved rejsegildet torsdag eftermiddag.

Horsens: Der er tag over hovedet, og gulvet er fast.

Tre en halv måned efter det første spadestik kunne borgere, politikere og håndværkere torsdag eftermiddag samles til rejsegilde på byggeriet af den nye hal i Egebjerg.

Den nye 1000 kvadratmeter store hal forventes klar til indvielse i december, midt i indendørs-sæsonen, og en af dem, der glæder sig til julemånedens komme, er Martin Thomsen, formand for Egebjerg IF.

- Det er noget, vi har arbejdet på meget længe, og det kommer til at betyde rigtig meget for klubben, sagde han efter de officielle taler ved rejsegildet.

Egebjerg IF har i dag cirka 800 medlemmer, og halkapaciteten er i dag særdeles presset, konstaterede formanden.

- Den vil blive brugt af alle aldre, men først og fremmest vil børn fra 4-14-års alderen få glæde af hallen. Det er dem, der er mest presset i dag. Vi behøver ikke længere at have tre håndboldhold i hallen på samme tid, og vi vil kunne tilbyde nogle bedre haltider. Det gælder både for badminton, håndbold og fodbold, sagde han.

Det er noget, vi har arbejdet på meget længe, og det kommer til at betyde rigtig meget for klubben.

Martin Thomsen, formand, Egebjerg IF

P-pladser forsvinder - nye kommer til

Hallen kan rumme fem badmintonbaner eller alternativt en håndboldbane. Modsat andre lokalsamfund, der har fået penge til en multihal, har Egebjerg valgt at prioritere ekstra kvadratmeter gulv for de 10 millioner kroner, kommunen har lagt i projektet. Det er det, der er behov for.

Der bliver bygget en stor hal, og så er der fravalgt for eksempel mødelokaler og nye omklædningsfaciliteter.

Med byggeriet af den nye hal forsvinder et antal parkeringspladser, der lå, hvor hallen ligger i dag. Det er der dog taget højde for, understregede Martin Thomsen.

- Der etableres nye p-pladser langs de resterende p-pladser og flere p-pladser bag hallen, så der er det samme antal som før. Derudover er der revet et hus og et værksted ned på Egebjergvej, hvor der skal være kiss and ride og parkering. Pr. hal bliver der færre pladser, end vi har i dag, men vi kan godt se os ud af det, sagde han.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce