Annonce
Horsens

Rejsegilde for fælleshus blev til fejring af fællesskab

Pølsevognen var populær til rejsegildet på Østerled torsdag eftermiddag. Foto: Nicolai Skovgård
Det var egentlig et rejsegilde for det nye fælleshus på Østerled, men arrangementet kom i høj grad til at handle om hele renoveringen af de syv boligblokke. En lang proces, som beboerne snart kan se en ende på.
Annonce

Horsens: - I har noget særligt her. Pas godt på det.

Sådan lød det fra talerstolen - bestående af to paller stablet oven på hinanden - da forretningsfører i Horsens Sociale Boligselskab Helle Bro Pedersen talte til de fremmødte ved et rejsegilde på Østerled ved Sundparken torsdag eftermiddag.

Rejsegildet skulle markere opførslen af et nyt fælleshus, men det blev også en fejring af, at man nu er over halvvejs med en gennemgribende renovering af de syv boligblokke, Østerled består af. Fire af dem står mere eller mindre klar, mens man så småt er gået i gang med de sidste tre.

Den her sag har givet mig en stor respekt for de mennesker, der bor her. Det er folk, der passer deres liv, deres børn, men de tager også hånd om hinanden, og de har en unik evne til at hjælpe hinanden og rumme hinanden.

Helle Bro Pedersen, forretningsfører i Horsens Sociale Boligselskab

Annonce

Klarer flytningen selv

Både i taler og i snakken blandt de fremmødte kunne man høre, at det har været en langvarig proces at få sat renoveringen i gang, og at det sidste halvandet år med byggerod har været en hård affære. Men her er vi tilbage ved de sagte ord fra Helle Bro Pedersen. De kan noget særligt her på Østerled.

- Den her sag har givet mig en stor respekt for de mennesker, der bor her. Det er folk, der passer deres liv, deres børn, men de tager også hånd om hinanden, og de har en unik evne til at hjælpe hinanden og rumme hinanden. Jeg har været med til en del af disse renoveringssager, og det er nok her, vi har brugt færrest penge på flyttemænd, for det har folk klaret selv, eller naboen har hjulpet, lyder det fra Helle Bro Pedersen, da hun efterfølgende uddyber ordene fra talen.

Annonce

Nu er der en ende

På talerpallerne stod også Jeanette Jensen, der repræsenterede beboerforeningen, som hun har siddet med i siden 2007. Hun kunne da også fortælle, at renoveringsprojektet er noget, der er blevet "kæmpet for i syv-otte-ni år", og derfor var hun både som bestyrelsesmedlem og beboer glad for, at afslutningen på projektet nærmer sig.

Hun er selv lige flyttet ind i en af de færdigrenoverede lejligheder, der i dagens anledning blev vist frem til interesserede, så man kunne få en fornemmelse af de lejligheder, der endnu ikke er klar.

- Det er næsten ikke til at beskrive, hvordan det har været at flytte ind. Det er bare dejligt, at vi nu kan se det færdigbyggede, men også, at vi kan se en ende på det hele, sagde hun, da hun var kommet op i lejligheden, og folk så småt begyndte at strømme ind for at inspicere.

Jeanette Jensen lagde ud med at sætte lidt ord på den lange renoveringsproces, de nu kan se enden på. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce

Gløgg i fælleshuset

Nede foran fælleshuset var en pølsevogn blevet åbnet, og de fremmødte, der i høj grad bestod af beboere og håndværkere, kunne få en ristet med det hele og gå et smut i fælleshuset og hente en øl eller en sodavand.

Og når vi er ved de våde varer, så blev det fortalt, at de nye lokaler skal stå endelig klar til, at man kan varme julegløggen derinde. Det glæder Jeanette Jensen sig også til:

- Så kan vi lave nogle flere sociale ting igen. Sådan har det altid været her, men siden starten af renoveringen har det været svært. Jeg glæder mig til, at vi igen kan holde fastelavnsfest og lave arrangementer for børnene - og mon ikke, at der også skal en dartskive op, så vi kan hygge os med et spil fredag aften, sagde hun.

Mens fælleshuset altså skal være klar i slutningen af november eller starten af december, så er det planen, at renoveringen af blokkene er færdig til sommer næste år.

Forretningsfører i Horsens Sociale Boligselskab Helle Bro Pedersen sendte rosende ord til beboerne for at være meget tolerante gennem hele byggeprocessen. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce