Annonce
Brædstrup

Regning til genbrugsplads steg med 46 pct.: V og K vil finde et billigere alternativ

Brædstrup Genbrugsplads skal udvides og renoveres blandt andet for at gøre genbrugspladsen mere sikker for borgerne. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Der var ikke enighed om en dyr ekstraregning for renovering og udvidelse af Brædstrup Genbrugsplads, da plan- og miljøudvalget forleden havde sagen på dagsordenen. Venstre og de konservative ønsker at finde et billigere alternativ, mens resten af udvalget stemte for en prisstigning på 6 mio. kroner.

Brædstrup: Renoveringen og udvidelsen af Brædstrup Genbrugsplads er blevet noget dyrere end budgetteret, og nu er politikerne i plan- og miljøudvalget blevet uenige om regningen.

I hvert fald valgte Venstre og Det Konservative Folkeparti at forbeholde sig sin stillingtagen, indtil forvaltningen inden næste byrådsmøde har fundet ud af, om ombygningen af genbrugspladsen kan gøres billigere.

- Vi synes, der er tale om en ret stor fordyrelse. Derfor vil vi gerne have undersøgt, om man kan få lavet et mere enkelt projekt. Hvis man f. eks. sætter ambitionsniveauet ned på de nye bygninger, så kan man lave en billigere plads, samtidig med at borgerne kan komme af med deres affald på en sikker måde. Så vi kan vi måske få et projekt, som er inden for den økonomiske ramme, siger Martin Ravn (V).

Annonce

Prisstigning på 46%

I maj 2019 satte Horsens Byråd 11,2 millioner kroner af til renoveringen og udvidelsen af Brædstrup Genbrugsplads, men dyrere materialer, cirkulært byggeri og nyt udstyr har betydet, at projektet er blevet seks millioner kroner dyrere. Det svarer til en prisstigning på 46 pct., og dermed er omkostningerne på projektet nærmest stukket helt af, mener Konservatives Esben Hedeager.

- Jeg synes godt nok, det er blevet dyrt. Derfor synes jeg, det er meget fornuftigt, at vi lige får undersøgt tingene til bunds, inden vi kan tilslutte os. Hvis der kan dukke noget op, som kan gøre ombygningen billigere, vil det i hvert fald være interessant, siger Esben Hedeager (K).


Vi synes, der er tale om en ret stor fordyrelse. Derfor vil vi gerne have undersøgt, om man kan få lavet et mere enkelt projekt.

Martin Ravn, formand for Venstre


Annonce

Flertal for ekstra bevilling

Et flertal i udvalget besluttede imidlertid at godkende en ekstra bevilling på seks millioner kroner til Brædstrup Genbrugsplads, og det sker ud fra et hensyn til borgerne og grønne ambitioner, forklarer Socialdemokratiets næstformand i plan- og miljøudvalget, Niels Peter Bøgballe.

- Vi stemmer for, fordi vi har peget på behovet for en udvidelse af genbrugspladsen i Brædstrup, og vi synes, det er vigtigt, at borgerne kan komme af med deres affald i den del af kommunen. Samtidig har vi nogle ambitiøse tanker om, at vi skal tænke cirkulært og bæredygtighed i kommunen i den måde, vi bygger på. Det er ikke gratis. Det må vi erkende, men det er en minimal stigning i gebyret, som det vil koste, så derfor vil vi gøre det. Det flugter også med den ressourceplan, vi har vedtaget i byrådet, og derfor holder vi fast i det, siger Niels Peter Bøgballe (S).

Venstres formand Martin Ravn vil have undersøgt, om ombygningen af Brædstrup Genbrugsplads  kan gøres billigere, før partiet vil stemme for en ekstra bevilling på seks millioner kroner. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce

Gebyr stiger

Den ekstra omkostning ved at renovere og udvide Brædstrup Genbrugsplads vil medfører en gebyrstigning i renovationsafgiften på 4,79 kroner pr. husstand i hele Horsens Kommune, og selvom det ikke lyder af meget, så kan prisstigningen på at få håndteret sit affald hurtig blive dyr nok, mener Venstres formand.

- 4,79 kroner lyder måske ikke så slemt, men der kommer også stigninger i fremtiden, fordi der snart kommer en ny affaldsordning. Så der venter borgerne mere af den slags, siger Martin Ravn.

Gebyrstigningen får dog ikke Socialdemokratiets medlem af plan- og miljøudvalget til at ryste på hånden.

- Som kommune kan vi vælge at gå foran, når det kommer til bæredygtighed og cirkulært byggeri, og det har vi muligheden for at gøre i Brædstrup. Derfor synes jeg også, vi skal gøre det. Hvis vi skal være ambitiøse, skal vi også kunne gå foran som kommune dér, hvor vi kan, siger Niels Peter Bøgballe.

Det er forventningen, at anlægsarbejdet på Brædstrup Genbrugsplads kan begynde til august og afsluttes primo 2022.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Genlæs vores liveblog: AC Horsens lavede tre mål på otte minutter og sendte Silkeborg ud i pokalmørket

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Brædstrup

Nu har vi chancen: Nyt torv skal sikre børn en sikker skolevej

Erhverv

Afspærring og gravearbejde på Storstranden: Ny bådplads skal snart stå klar

Erhverv

De knokler for landets største oplevelses-legetøjsbutik: Nu ligger åbningsdatoen klar

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Slut med frivillige vagter på sygehuset, grøn strøm fra taget og masser af spørgsmål om byudvikling

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Debat

Mor har klar besked til bilist, der kørte over for rødt ved McDonald's: Du kunne have ramt os. Du kunne have invalideret os. Du kunne have slået os ihjel

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Hedensted

Lyt til podcasten: Grøn energi er gået i hårdknude i Glud

Annonce