Annonce
Odder

Regnen kunne ikke ødelægge humøret hos kunstnerne

Der spejdes efter opklaring efter regnbyerne. Anne-Mette Clemmen Christensen og datter Tine fjerner regnbeskyttelsen for tekstilvarerne. Foto Michael Svenningsen
Annonce
odder - Der var rigtig meget kunsthåndværk at se på, da der var marked lørdag foran banegården i Odder, men alligevel var øjnene ved middagstid mest vendt mod himlen. Der blev spejdet efter opklaring mellem de regntunge skyer.

Heldigvis åbnede markedet kl 10 i solskin, og der var rigtig mange mennesker lige fra starten, fortæller Dorthe Bent, der har været med til at arrangere kunsthåndværkermarkedet, som har eksisteret i 10 år.

I anledning af jubilæet havde de fleste af de 19 kunsthåndværkere et frisk tilbud med. Hver især havde kunstværkerne taget 10 arbejder med, der blev solgt til en stærkt reduceret pris.

- Det var uden tvivl med til at skyde markedet godt i gang fra morgenstunden, siger Dorthe Bent.
Dorthe Bent (t.v.) og Birte Rågård har sammen stået som arrangører af kunsthåndværkermarkedet i 10 år. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Højt humør

Den gode start var medvirkende til, at man kunne holde humøret højt på markedet, da regnen satte ind ved middagstid.

- Der er rigtig mange kunsthåndværkere, der ville være med på markedet, men vi har ikke plads til flere, siger Dorthe Bent. Hun oplyser at der 10 lokale kunsthåndværkere med og ni, der kommer andre steder fra.

- Vi har sagt nej til mange af dem, der kommer andre steder sted fra en Odder, fortæller Dorthe Bent, mens hun tørrer sine egenproducerede glasting af for regn.

- Glasset kan heldigvis tåle vand, siger hun.

Anderledes påpasselig med at holde sine varer fri for regnen må Anne-Mette Clemmen Christensen være. Hun har en bod, hvor hun sælger varer med tekstil-tryk.

- Jeg indfarver tingene fra bunden og derefter laver jeg tryk på tekstiler. Det kan f.eks. være tørklæder, viskestykker eller andet, fortæller Anne-Mette Clemmen Christensen.
Keramiker Kirsten Jæger demonstrer med al tydelighed at hendes keramik kan tåle vand og skålene er vandtætte. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Nysgerrige kunder

Som regnskyerne forsvinder kommer nysgerrige kunder til.

- Jeg er kommet her næsten alle årene og altid glædet mig over hvor god kvalitet, de varer har, der sælges her, siger Lis Rovelt. Hun er ikke på jagt efter noget specielt.

- Jeg ser mig omkring og er parat til at lade mig inspirere. Det er ikke sikkert at jeg køber noget i år, men så næste år, siger Lis Rovelt.

Og der bliver også kunsthåndværkermarked næste år, og det bliver som sædvanlig lørdag efter byfesten og det store kræmmermarked.

- Vi har bevidst valgt at det ikke skal være en del af kræmmermarkedet. Vi har fokus på kvalitet og originalt kunsthåndværk på vores lille marked, siger Dorthe Bent.
Disse fugle kunne ses i boden hos Henriette Flint. Foto Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tilbage over bekymringsgrænsen: Nu har corona-smitten spredt sig til hele Horsens Kommune

Odder

Stephan fra Torrild er helt vild med dans

Annonce