Annonce
Odder

Regnen forkortede en ellers hyggelig gadefestival

Smagen af noget særligt var temaet for den lille forestilling, Fish a Delhi, som et lille cirkus opførte på rådhusparkeringen. Foto: Morten Pape

Meget af Odders årlige gadefestival druknede i regn.

Annonce

Odder: De nåede det - skaterne, som skulle køre på nye mobile ramper, drengene, der dystede i sæbekasseløb, og alle de voksne, som havde noget at vise frem i deres medbragte pavilloner. Men det holdt hårdt, før gadefestivalen i Odder lørdag overhovedet kom i gang.

Startskuddet gik ellers allerede om formiddagen, men på grund af vejrguderne mødte man på gader og stræder kun teltholdere, der stod under butikkernes udhæng eller krøb sammen i deres telte. Gæster var der ikke mange af, og de få, som dukkede op, forsvandt hurtigt ind i butikker og caféer. Iført regntøj og med paraplyer, som blev rystet godt igennem, før de blev lukket sammen.

- Det er surt show det her. Hvordan kan vi være så uheldige, når det i år har været solskinsvejr i 72 dage i træk, lød det opgivende fra Stine Jylov, leder af Vitapark, som står for gadefestivalen sammen med Odder Museum.

Det er surt show med alt den regn. Hvordan kan vi være så uheldige?

Stine Jylov, leder af Vitapark og medarrangør af Odder gadefestival
Vennerne Magnus Hjort og March Magnussen havde travlt med at samle sægekassebiler, før det første løb på torvet. Foto: Morten Pape
Annonce

Masser af hygge

Hvad der ikke blev nået om formiddagen synes at blive indhentet ved 13-tiden, da solen pludselig tittede frem, og byens borgere kom på gaden igen.

Pludselig blev der kørt seriøst sæbekasseløb på den flotte bane, som et lokalt firma havde etableret, og på bl.a. rådhusparkeringen fik folkene fra de forskellige institutioner og foreninger igen nogen at tale med. Bl.a. Kaj Thygesen fra Odder Jagtforening. Han er med i en nyetableret mårhundegruppe, der vil have udryddet mårhunden i Danmark.

- Husk nu at skrive, at det ikke er som med ulve, der tidligere har været i landet i stor stil. Mårhunde er en invasiv art, som kan forstyrre f.eks. andebestanden, fordi de kan svømme. Derfor skal udryddes, sagde den ivrige jæger, da avisen kom forbi.

Tre raske drenge ifærd med at tilmelde sig sæbekasseløb, hvis regnen skulle stoppe. Det gjorde den efter frokost. Fra venstre ses Phillip Møller, Victor Krøyer og Christian Terp. Foto: Morten Pape
Annonce

Teater blev en succes

Mest succes med at tiltrække gæster havde nok Paolo Nani Teater, der var inviteret af Odder Teater og optrådte foran Bog & Ide. Truppen bestod af to ekstremt dygtige komikere var Italien. Sceneudtrykket i deres optræden var en blanding af teater, kabaret og cirkuskunst, og de ca. 100 gæster, der kom forbi, blev så grebet af deres forestilling, at de blev stående i knap en time.

Godt gået, når man tager i betragtning, at festivalen på grund af regnen faktisk kun vare et par timer.

Carl Bie, der er frivlllig på Odder Museum, lavede roelygter i museets telt. Foto: Morten Pape
Sukkeroer klar til at blive lavet til lygter. Foto: Morten Pape
En udstoppet mårhund. Foto: Morten Pape
Gadefestival i Odder. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce