Annonce
Kultur

Regnen er nådesløs: Fra smuk fest til våd fest

Massive regnskyl satte lørdag telte under vand på campingområdet ved Sølund. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Vejguderne er ikke helt med dette års Smukfest, hvor kaskader af regn har udfordret både koncerter, boder og campingpladser.
Annonce

FESTIVAL: Hver gang man tror, at nu er vejret godt, vender man sig om og ser nye, tunge, sorte skyer på vej ind over Bøgeskoven.

Flere gange fulgt af lyn og torden vælter regnen pludseligt ned i kaskader, der ikke bare skaber nye søer, bække og landskaber, men også skaber problemer i mange afskygninger.

Således er især campingområderne voldsomt udfordret, det siger sig selv. Fra parkeringspladserne forlyder det, at det kan være mere end vanskeligt at få sin bil ud, hvis man vil hjem, men også på selve festivalpladsen er der problemer.

Ved den nye gennemgang til og fra Bøgescene-området, skulle "Danmarks Mest Besværlige Kaffebar" - et kaffehus delt i to på en bakke - have illustreret bøndernes hårde kamp og store udfordringer med at producere og plukke kaffebønner.

Kunderne skulle have bestilt deres kaffe ved den første del af huset øverst på bakken, hvorefter bestillingen blev sendt med hejsesnor til den nederste del, hvor kaffen skulle laves og hentes.

De store vandmasser afholdt dog folk fra at komme på bakken, og Peter Larsen kaffe, som stod for kaffeboden, valgte at lukke den helt.

- Faktisk er det alligevel et godt billede på bøndernes kamp med skybrud, men det er jo ærgerligt, at vi ikke kunne holde den åben, siger Lars Aaen Thøgersen, der er udviklings- og kommunikationschef hos Peter Larsen Kaffe.

"Danmarks Mest Besværlige Kaffebar" hedder disse to huse, hvor gæsterne skulle arbejde lidt for sagen og kæmpe sig op ad en bakke i bøgeskoven for at få fat i en kop økologisk og certificeret kaffe fra Columbia, Mexico eller Ethiopien. Baren måtte dog lukke på grund af store regnmængder. - Vi ville gerne sætte fokus på, at kaffe, og ikke mindst den kvalitetskaffe der ofte kommer fra nogle af verdens svært tilgængelige områder, er truet, siger Lars Aaen Thøgersen, der er udviklings- og kommunikationschef hos Peter Larsen Kaffe. Foto: Flemming Krogh

Også rent afviklingsmæssigt skaber regnen problemer.

Fredag blev Laid Back-koncerten stoppet, og lørdag formiddag havde også live-radioudsendelsen Mads og Monopolet vanskeligheder som følge af vandet fra oven.

- Under udsendelsen var der så kraftigt regnvejr på Sherwood-scenen, at vi valgte at stoppe i en periode, og i cirka 45 minutter sad Mads Steffensen og sendte radio bagved, mens vi fik klaret tingene på scenen, så programmet kunne genoptages, sagde festivalformand Poul Martin Bonde på lørdagens pressemøde.

- Så kraftig og voldsom regn, som vi ser her kan både ses og mærkes af vores gæster både ude på pladsen og på campingpladserne. Vores medhjælpere gør som altid en ekstraordinær indsats for at prøve at afhjælpe situationen og hjælpe alle så godt som muligt, lød det.

Annonce

Vådt samarbejde

Poul Martin Bonde oplyste, at Smukfest arbejder sammen med Skanderborg Kommune og Østjyllands Brandvæsen om at klare alle de udfordringer, der følger med regnen.

- Vi prøver at afhjælpe situationen, så godt vi kan. Genhuse folk, hvis camps er oversvømmet, og lægge skærver, grus og sand ud, hvor det giver mening. Vi holder hele tiden øje med, hvordan situationen udvikler sig, og om der er noget vi kan gøre, forsikrede formanden.

Mellem torsdag og fredag brugte festivalen 470 tons skærver, 180 tons stabilgrus og 180 kubikmeter flis.

- Og mon ikke, vi er ude i tilsvarende mængder her fredag og lørdag, spåede Poul Martin Bonde.

Smukfest er nærmest forbandlet til et vådområde efter flere dages kraftige regnskyl. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce