Annonce
Østjylland

Regnen er et tveægget sværd i kampen mod rotter: Der dør en del, men antallet af anmeldelser stiger

Regnen drukner rotterne, men presser dem også op til overfladen. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Antallet af rotteanmeldelser i Aarhus Kommune stiger igen - på trods af at regnen faktisk tynder lidt ud i dem.
Annonce

AARHUS: Den megen regn, som er kommet de seneste uger, er både godt og skidt for rotterne i Aarhus. For selvom der drukner en del rotter i de fyldte århusianske kloakker, så presser det også mange rotter op mod overfladen. Det fortæller Anders Maltha Rasmussen, der er afdelingschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

- Den milde vinter er god for rotterne, men den megen regn er lidt et tveægget sværd. For selvom mange af dem drukner, så kan vi også se at vi får flere anmeldelser, når rotterne bliver presset mod overfladen, siger han.

Det er næppe nogen hemmelighed, at der er mange rotter under jorden i Danmark. Derfor har man i Aarhus Kommune også sat hårdt ind for at komme gnaverne til livs. Man har for eksempel optrappet den forebyggende indsats, og så har man for nylig indført nye typer fælder.

Den ene slags holder øje med antallet af rotter, der går i den. Hvis der ikke går så mange rotter i fælden, så flytter man fælden. Den anden slags sender en sms til kommunens rottefængere, når en rotte bliver fanget. På den måde kører de ikke forgæves.

- De nye fælder giver os mulighed for at bruge ressourcerne bedre, og det er der brug for. Det betyder blandt andet, at vi kan køre ud hurtigt efter en melding om fangst. En hurtig indsats er vigtig i forhold til bekæmpelsen, siger Anders Maltha Rasmussen.

Antallet af rotteanmeldelser ser ud til at stige i 2020. I de foregående år er antallet ellers faldet, men det ser ud til at den milde vinter har ændret den kurve. Den milde vinter er dog ikke kun god for de trælse dyr, fortæller Anders Maltha Rasmussen.

- Vi må jo glæde os over, at en mild vinter også betyder at fuglene har det godt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce