Annonce
Ikast-Brande

Regionsrådsvalget: Ikast-Brande har nu kun én plads i regionsrådet

Carsten Kissmeyer stopper i regionsrådet for at koncentrere sig om Folketinget. Arkivfoto: Peter Hald
Carsten Kissmeyer (V) og Ole Revsgaard Andersen (DF) sagde stop. Bo Jensen fra de konservative valgt ind, men Henrik Engedahl (V) og Birthe Sørensen (S) havde ikke held med sig.

Ikast/Brande: Indtil nytår sidder Ikast-Brande på to af de 41 pladser i regionsrådet i Region Midtjylland, men ingen af de to nuværende regionsrådsmedlemmer genopstillede ved valget i tirsdags.

Venstres tidligere borgmester, Carsten Kissmeyer, som siden valget i 2017 har været 2. næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland, havde på forhånd meddelt, at han ønskede at hellige sig arbejdet i Folketinget, mens Dansk Folkepartis Ole Revsgaard Andersen fra Hampen har besluttet sig for at holde en pause fra politik.

Dermed var Ikast-Brande i reel fare for at stå helt uden repræsentanter i regionsrådet efter nytår, men sådan gik det dog ikke.

Annonce

Med 3972 personlige stemmer snuppede Bo Jensen fra Ikast det fjerde af Det konservative Folkepartis i alt seks mandater.

Han var samtidig med til at sikre de konservative en solid fremgang: Ved valget i 2017 fik liste C blot valgt et enkelt medlem til regionsrådet.

Engedahl tæt på

Venstres formand for teknik- og miljøudvalget, Henrik Engedahl, var ligesom partifællen, tidligere byrådsmedlem Thomas Kristensen fra Ejstrupholm, opstillet for Venstre til regionsrådsvalget, men ingen af de to opnåede valg til regionsrådet. Tættest på var Henrik Engedahl med 2454 stemmer, hvilket rakte til en plads som 2. stedfortræder (suppleant). Dermed manglede han cirka 450 stemmer i at opnå valg. Thomas Kristensen måtte nøjes med 550 personlige stemmer.

Henrik Engedahl (V), kom ikke i regionsrådet, men hans 2454 stemmer rakte dog en plads som 2.suppleant. Arkivfoto: Peter Hald

Også hos Socialdemokratiet havde et byrådsmedlem ladet sig opstille til regionsrådsvalget, nemlig Birthe Sørensen, men hun kom ikke ind. Hun skulle næsten have haft dobbelt så mange personlige stemmer for at blive valgt. Det blev til 1268 stemmer til Birthe Sørensen, og det rakte altså ikke.

Socialdemokratiets 13. og sidste mandat gik til Niels Viggo Lynghøj, som opnåede 2501 personlige stemmer.

Socialistisk Folkepartis Emma Thorup Jacobsen fik 765 personlige stemmer, og hun bliver dermed 4. stedfortræder for SF. Enhedslistens Charlotte Kold fra Engesvang opnåede 402 stemmer, mens det blot blev til 79 stemmer for Frihedslistens Kirsten Merrild fra Nr. Snede.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce