Annonce
Østjylland

Regionsdirektøren er væk - men hvad med koncerndirektør Ole Thomsen?

Ole Thomsen er fortsat koncerndirektør i Region Midtjylland, selv om flere politikere havde luftet muligheden for, at han skulle samme vej som hans nærmeste kollega, Jacob Stengaard Madsen. Arkivfoto: Morten Dueholm

Der skal ikke fyres flere fra koncernledelsen, fastslår regionsrådsformand Anders Kühnau. Venstremanden Jørgen Winther undrer sig.

VIBORG: Onsdag blev regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen fyret med øjeblikkelig virkning.

Fyringen faldt som en kulmination på ni tumultariske dage efter den uventede dobbeltfyring af hospitalsledelsen i Viborg 10. september.

Op til onsdagens fyring havde såvel Venstre som Dansk Folkeparti offentligt luftet, at sagen meget vel kunne ende med at få den ultimative konsekvens for ikke bare regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen, men også koncerndirektør Ole Thomsen.

Begges underskrifter stod på fyresedlerne af hospitalsledelsen i Viborg, der satte hele lavinen i skred, og som fik Dagens Medicin til i en leder at kalde Thomsen og Madsen for "de skaldede hævnere".

Så hvad med Ole Thomsen, spørger mange nu? Eksempelvis en læser på avisens Facebook-side, der skriver sådan:

- Hvis ikke Ole Thomsen fjernes som koncerndirektør, forbedres samarbejdet ikke!

Annonce

Han bliver på posten

Ole Thomsen bliver dog som koncerndirektør. Det fastslår regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Årsagen er ifølge ham, at Jacob Stengaard Madsen ikke er blevet fyret på baggrund af sagen fra Viborg. Derimod skyldes fyringen det efterfølgende forløb, som har afsløret en afgrundsdyb mistillid mellem medarbejdere og lokale ledere på den ene side og så den øverste direktion på den anden.

- Hvis Jacob Stengaard Madsens fratrædelse havde været på baggrund af sagen fra Viborg, så havde det været naturligt, at det var dem begge to, der måtte gå. Men sådan er det ikke, fastslår Anders Kühnau.

Han peger på, at Jacob Stengaard Madsen som regionsdirektør har beklædt formandsposten i det såkaldte Medudvalg, som er det øverste samarbejdsorgan mellem medarbejdere og ledelse i regionen.

Fyringen sker, fordi der er brug for en ny rorgænger til at styre samarbejdet i den rigtige retning, forklarer Anders Kühnau:

- Ole Thomsen sidder også i Medudvalget, men det er regionsdirektøren, der skal være den samlende figur. Og der er det regionsrådets vurdering, at der er behov for en ny mand eller kvinde.

DF er tilfreds

Hos Dansk Folkeparti stiller Lone Langballe sig tilfreds med, at det kun er Jacob Stengaard Madsen, der bliver skiftet ud.

- Det er korrekt, at vi tidligere har sagt, at vi skulle se på både Ole Thomsens og Jacob Stengaard Madsens roller i det her. Efter den redegørelse, vi nu har fået, så er status, at regionsrådet fortsat har tillid til Ole Thomsen, siger Lone Langballe.

Men hvad med Dansk Folkeparti? Har I også tilliden intakt?

- Vi er tilfredse med udfaldet, og nu ser vi fremad. Vi politikere må også tage vores del af ansvaret på os i forhold til, at vi nok har givet direktionen for vide beføjelser til både at kunne ansætte og afskedige hospitalsdirektører direkte uden om regionsrådets indflydelse, siger Lone Langballe, der nu håber på en fornyet diskussion om det emne.

Forstår ikke beslutningen

Hos Venstre er det randrusianske regionsrådsmedlem Jørgen Winther blandt de, der meget tydeligt har kaldt på konsekvenser for topledelsen.

Faktisk sagde han i sidste uge direkte til Ole Thomsen, at hvis ikke han havde en rigtig god forklaring på fyringen af hospitalsledelsen i Viborg, så kunne det ende med en fyring til Ole Thomsen selv.

Og så sent som tirsdag, dagen før fyringen af Jacob Stengaard Madsen, udtalte han, at han ikke havde tillid til nogen af de to direktører.

I dag er Jørgen Winther mere fåmælt hvad angår Ole Thomsen.

- Jeg var ikke selv med til forretningsudvalgsmødet tirsdag, og jeg har endnu ikke hørt nogen forklaring på, hvorfor den ene skal fyres og ikke den anden. Men nu har forretningsudvalget talt, og derfor er jeg på nuværende tidspunkt nødt til at give standardsvaret "ingen kommentarer" i forhold til Ole Thomsen. Det bliver noget, vi i Venstre diskuterer på næste gruppemøde, siger Jørgen Winther.

Ytringsfriheden krænket

Han lægger ikke skjul på, at han personligt er sammenbidt over den måde, den lokale hospitalsledelse i Viborg blev fyret på.

For Jørgen Winther at se er der tale om en hospitalsledelse, som stod op for de lokale sygehuse i Midtjylland og røg på det.

- Det allervigtigste i denne her sag er ytringsfriheden. For mig at se er den blevet krænket. Og det er en tendens, vi for alt i verden skal til livs. I den forbindelse vil jeg gerne sige, at jeg er rigtig glad for, at det bliver Christian Boel, som bliver konstitueret regionsdirektør. Han er empatisk og vellidt, og det er uhyre vigtigt, at vi nu får en person, der både kan finde ud af at lytte og tåle at få kritik, siger Jørgen Winther.

Det er ikke lykkedes at træffe Ole Thomsen for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce