Annonce
Horsens

Regionen vedtager indsats for fuld tid

Fremover vil alle stillinger, som slås op i regionen, som udgangspunkt være fuldtidsstillinger. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regionen: Mange havde bemærkninger, men det var svært at få øje på uenigheder, da Region Midtjyllands regionsråd onsdag enstemmigt bakkede op om en indsats, som skal sikre, at flere af regionens medarbejdere kommer på fuld tid.

Beslutningen indebærer, at alle ledige stillinger fremover som udgangspunkt opslås som fuldtidsstillinger. Det har der hele tiden være bred opbakning til, men forud for regionsrådsmødet har der blandt andet i de politiske udvalg været udtrykt bekymringer for, at det nu skal være helt forbudt at have deltidsarbejde i regionen.

At det ikke er tilfældet, blev præciseret, da DF og KD i fællesskab på forretningsudvalgets møde fik ændret en del af ordlyden i den oprindelige indstilling til regionsrådet.

Det hedder således stadig, "at alle stillinger, der opslås efter den 1. marts 2020, opslås som fuldtidsstillinger". Men i det nu vedtagne forslag er der efter ønske fra DF og KD tilføjet, "at man i stillingsopslag fx kan skrive, at "stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling på 37 timer pr. uge".

Samtidig blev det slået fast, at ingen kan tvinges til at gå op i tid, ligesom ansatte på fuldtid stadig kan gå ned i tid, hvis der er behov for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce