Annonce
Horsens

Regionen til endnu ikke vaccinerede: Det bliver ikke nemmere at få et stik end netop nu

Der er rigeligt med vacciner på lager, og personale til at vaccinere skorter det heller ikke på. Men efterspørgslen på stik i skulderen er lille i øjeblikket. Foto: Søren Gylling
Tre fjerdedele af midtjyderne har nu fået første stik, og to tredjedele er færdigvaccinerede. Men Region Midtjylland har på grund af overkapacitet bedt om at få udskudt leveringen af vacciner i denne uge. Med andre ord er der masser af ledige tider og gode muligheder for at blive stukket netop nu.

Regionen: Har du endnu ikke fået første stik, eller mangler du stadig stik nummer to, så er der gode muligheder for at få det overstået netop nu. Der er nemlig masser af ledige tider til vaccination på Region Midtjyllands vaccinationssteder.

En opgørelse fra mandag 16. august fortæller, at 1.004.055 borgere i Region Midtjylland har fået første vaccination. Det svarer til 75,1 procent af befolkningen. Cirka 856.000 eller 62 procent af borgere er  færdigvaccinerede.

Man begynder altså at nærme sig det endelige mål, og 1. oktober regner man med, at størstedelen af befolkningen er vaccineret. Derfor begynder man fra Region Midtjyllands side nu også at skrue lidt ned for indsatsen.

Annonce

- Da der var mest tryk på, vaccinerede vi knap 150.000 borgere på en uge. Til sammenligning forventer vi til efteråret kun at skulle vaccinere mellem 2000-7000 borgere om ugen, og derfor er vi i gang med at tilpasse lokaler, mandskab og åbningstider, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Fra syv til fire centre

Konkret planlægger regionen at gå fra syv til fire store vaccinationscentre, mens alle faste lokale vaccinationssteder i kommunerne lukker ned. Der vil dog fortsat være pop-up vaccinationssteder i korte perioder i eksempelvis sundhedshuse og på uddannelsesinstitutioner.


Da der var mest tryk på, vaccinerede vi knap 150.000 borgere på en uge. Til sammenligning forventer vi til efteråret kun at skulle vaccinere mellem 2000-7000 borgere om ugen, og derfor er vi i gang med at tilpasse lokaler, mandskab og åbningstider.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


Lige nu er alle centre åbne, og desuden er der masser af ledige tider. Det betyder, at det næppe bliver nemmere end netop nu at få sin vaccine.

- Vi bliver altså ved med at tilbyde vaccination mod covid-19, men det bliver nok ikke nemmere at få stikkene end nu: Vi har vacciner nok, tidsbestilling er ikke længere nødvendig, og der er mange vaccinesteder at vælge imellem. Skal det være nemt at få stikkene, så er det nu, man skal slå til, siger Anders Kühnau.

Alle indsatte i fængsler og arrester i Region Midtjylland har nu afsluttet vaccinationerne. Vaccinationscentrene leverede opblandede og optrukne vacciner til fængslerne, hvor læger tilknyttet Kriminalforsorgen gav indsprøjtningerne.

Annonce

Mange ledige vacciner

I Region Midtjylland var der 13. august cirka 47.000 ledige tider til første vaccination i uge 33 og tilsvarende cirka 38.000 ledige tider til første vaccination i uge 34.

For ikke at brænde inde med et større antal vacciner har regionen bedt Statens Serum Institut om ikke som planlagt at levere vacciner til brug i uge 33. Efter aftale opbevarer instituttet vaccinerne, indtil der bliver behov for dem.

Fordi det har knebet med at få borgerne til at takke ja til de ledige vaccinationstider, har man lige nu lidt færre medarbejdere på vagt. Men stiger efterspørgslen, kan kapaciteten hurtigt øges. Der er både personale og vacciner nok.

Annonce
Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Sport

Sensationel debut af brandvarm amerikaner var ikke nok for Horsens IC, der blev dukket til sidst mod Bakken Bears

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

AC Horsens

Stolt AC Horsens-træner oven på pokaltriumf: Hvor mange kan skifte ni mand ud og så vinde over et superligamandskab?

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Slut med frivillige vagter på sygehuset, grøn strøm fra taget og masser af spørgsmål om byudvikling

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AC Horsens

Se videoanalyse: AC Horsens tævede Silkeborg og nu venter ærkerivalerne fra VB i 1/8-finalen

Horsens For abonnenter

Nej til ekstra vagter: Hverdagen på Akutafdelingen er mere presset end før strejken, fordi sygeplejersker har fået nok

Brædstrup

Nu har vi chancen: Nyt torv skal sikre børn en sikker skolevej

Annonce