Annonce
Kultur

Regionen giver økonomisk håndsrækning til et corona-udfordret kulturliv - 7,7 millioner kroner til 43 projekter

Maltfabrikken i Ebeltoft er blandt modtagerne af årets regionale kulturudviklingsmidler. Kulturcentret i Ebeltoft får støtte til den europæiske konference for kulturhuse "Cultural Impact Now!", som blev udskudt fra sidste år på grund af corona, samt til projektet "Regionale Kulturcentre" skabt i samarbejde med bl.a. Slagteriet i Holstebro og Institut for X/Godsbanen i Aarhus. Foto. Maltfabrikken
Politikerne i det midtjyske regionsråd har onsdag sendt i alt knap otte millioner kroner ud til 43 forskellige kulturprojekter i Region Midtjylland.

Regionen: 43 af i alt 102 ansøgere om penge til deres respektive kulturprojekter får nu positive svar fra Region Midtjylland. Regionsrådet sendte fra sit møde onsdag i alt 7,7 millioner kroner ud til 31 mindre projekter og 12 større kulturudviklingsprojekter.

Og der er formentlig ingen tvivl om, at pengene i alle tilfælde falder på et tørt sted. Såvel store som små kulturinstitutioner har været blandt de hårdest ramte af de restriktioner, som i mere end et år har præget landet.

- Store dele af kulturlivet er i knæ efter mere end et år med corona, og det er derfor vigtigt for os at kunne bidrage til at hjælpe kulturinstitutioner, foreninger og kunstnere i en tid, som stadig er svær for mange. Vi har savnet kulturoplevelserne, der plejer at samle os, og det seneste år har virkelig understreget, at kunst og kultur spiller en rigtig vigtig rolle i vores samfund, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Annonce

Corona inspirerer også

De nævnte12 større udviklingsprojekter får tilsammen cirka fem millioner kroner. Fælles for disse er, at de har bred regional relevans og gennemføres i partnerskaber på tværs af regionen.


Vi har oplevet en utrolig kreativitet og innovation på kulturområdet i løbet af det seneste års tid, og det har været fantastisk at se, hvordan kunsten og kulturen gennem nytænkende metoder stadig har formået at nå os og give en følelse af fællesskab under de helt umulige vilkår, der har været.

Jørgen Nørby, formand for Udvalg for Regional Udvikling (V)


De resterende knap tre millioner fordeles mellem de 31 små kulturprojekter, som skal understøtte udvikling, omstilling og eksperimenter i et kulturliv præget af corona-udfordringer.

Kulturudviklingsmidler

Den samlede pulje til kulturudvikling er normalt på ca. 10,7 mio. kr. om året. Ud over kulturudviklingsmidlerne bruges puljen bl.a. på finansiering af samarbejdet med kommunerne i regionen i Europæisk Kulturregion.

Der er i alt modtaget 102 ansøgninger til puljen, som havde ansøgningsfrist 8. februar 2021. Den aktuelle udmøntning af midler er på 7,7 mio. kr., der deles mellem i alt 43 store og små projekter.

Emnet for projekterne spænder bredt, men en del af projekterne arbejder aktivt med corona-situationen. Gammel Estrup inviterer for eksempel publikum til at Gå med herregårdshistorien, Aarhus Kunsthal leverer Kunst i din postkasse, og ensemblet Lydenskab inviterer i samarbejde med Odin Teatret på poetiske vandringer i den vestjyske natur. Aarhus Litteraturcenters projekt Decameron 2021 - 100 fortællinger indsamler fortællinger om oplevelsen af isolation fra borgere i samtlige midtjyske kommuner for i samarbejde med en række forfattere at skabe et litterært værk om corona-tiden.

Du kan læse mere om alle de støttede projekter og den politiske behandling i dagsordenen for regionsrådsmødet på regionens hjemmeside.

https://www.rm.dk/politik/regionsradets-moder/dagsordener/#Udm%C3%B8ntningafkulturudviklingsmidler2021

Region Midtjylland vedtog i sommeren 2020 en ny kulturpolitik, der gælder til og med år 2024. I den er beskrevet en række særlige indsatsområder, som regionens kulturpolitik vil fokusere på i de kommende år. Mere herom på http://kultur.rm.dk/

Samtlige udviklingsprojekter er skabt i samarbejde mellem flere aktører i regionen, og emnerne er mange. En del af projekterne arbejder aktivt med corona-krisen - både i den fysiske udformning af kulturoplevelserne og som tematisk omdrejningspunkt.

- Vi har oplevet en utrolig kreativitet og innovation på kulturområdet i løbet af det seneste års tid, og det har været fantastisk at se, hvordan kunsten og kulturen gennem nytænkende metoder stadig har formået at nå os og give en følelse af fællesskab under de helt umulige vilkår, der har været. Nu kommer kulturlivet til at være en vigtig del af vores refleksion og bearbejdelse af den tid, vi har været igennem, siger formand for Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce