Annonce
Brædstrup

Regionen er parat til at sælge 7200 kvm sygehusjord

Det tidligere hospitalskøkken og vaskeri er blot nogle af de bygninger, som står tomme hen på sygehusgrunden. Foto: Henrik Sandvad

Formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), mener, det er en god idé at få frigivet et attraktivt areal midt i Brædstrup til byfornyelse. Regionen er derfor parat til at sælge ud af tidligere sygehusjord.

Brædstrup: Region Midtjylland er parat til at sælge omkring 7200 kvadratmeter sygehusjord ved det tidligere Brædstrup Sygehus, hvis der skulle melde sig en køber. Det oplyser formanden for regionen, Anders Kühnau (S), efter borgmester Peter Sørensen (S) forleden pegede på, at området ville være velegnet til et byfornyelsesprojekt i Brædstrup.

Ifølge regionsformanden blev de gamle sygehusbygninger mellem Sygehusvej og Østergade i Brædstrup samt de tidligere sygeplejeboliger på Skovbrynet 3 udstykket til selvstændige matrikler i oktober 2017. Det er nu meningen, at området skal sættes til salg.

- Ifølge helhedsplanen for området er det er godt 7000 kvm, der skal udstykkes og afhændes, så hvis Horsens Kommune er interesseret i at købe det, kan det godt lade sig gøre. Ellers kan vi også sælge det til anden side, siger Anders Kühnau.

Brædstrup er i en god udvikling, så det giver god mening at få frigivet nogle centrale grunde.

Anders Kühnau (S), formand Region Midtjylland

Ukendt pris

Da helhedsplanen for Brædstrup Sygehus blev udarbejdet i 2012, var vurderingen, at hele området ville koste omkring 50 millioner kroner.

Siden er der kommet et livsstilscenter, og nogle af bygningerne er revet ned i forbindelse med byggeriet af Gudenå Hospice. Derudover købte det lokale hospice i 2016 administrationsbygningen, som blev revet ned sidste år. Der ligger således ikke nogen ny vurdering af, hvad de tilbageværende bygninger og jord skal koste.

- Vi har ikke en nyere vurdering, så jeg kan ikke svare på, hvad det skal koste. Det er klart, at vi vil få ny vurdering, når det skal sælges, siger Anders Kühnau.

Tilbud til kommunen

Ifølge regionsformanden har Region Midtjylland foreslået Horsens Kommune at købe sygehusgrunden, men regionen har ikke fået nogen officel tilkendegivelse fra kommunen. Han regner ikke med, at det bliver et problem at sælge grundene.

- De har en fornuftig placering i Brædstrup, så ifølge det, jeg har hørt, skulle det ikke være noget problem at få det solgt, siger Anders Kühnau.

Han kan godt se ideen i at udvikle området til et nyt boligområde, da det kunne skabe grundlaget for at få opført byggeri af lejligheder, som der er stor efterspørgsel efter i byen.

- Brædstrup er i en god udvikling, så det giver god mening at få frigivet nogle centrale grunde. De lejligheder, som flygtninge bor i nu, er i pæn stand og kan godt bruges igen, hvis en kommende køber er interesseret i det, siger Anders Kühnau.

Borgmester afventer

Borgmester Peter Sørensen (S) glæder sig over, at Region Midtjylland er begyndt at røre på sig omkring sygehusgrunden i Brædstrup.

- Når regionen engang får truffet sin beslutning omkring et salg, håber jeg, at der er en privat investor, der har lyst til at gå ind i det projekt. Fra kommunens side er det noget, vi følger og er opmærksomme på, men nu skal det først i udbud, og derefter vil vi tage en vurdering. Mit håb er, at der er en privat investor, som vil melde sig, siger Peter Sørensen

Han mener dog, at salget af sygehusgrundene skal forberedes grundigt, hvis man skal sælge området.

- Regionen har nok størst chance med en projektudvikling med en lokalplan på, men det tilkommer ikke mig at rykke i regionen, siger Peter Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce