Annonce
Debat

Regeringens politik gør Danmark 14 mia. kr. fattigere frem mod 2030: Vi skal gøre Danmark rigere

Michael Aastrup Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Venstre har med vores finanslovsudspil fremlagt en samlet pakke, der ikke alene gør Danmark rigere og holder skatten i ro, den får også 25.000 flere i beskæftigelse, og det er der brug for.

For realiteterne er, at den socialdemokratiske regering med deres politik har gjort Danmark fattigere.

Regeringen har enten hævet eller foreslået at hæve skatter, afgifter og gebyrer ikke mindre end 40 gange. Det betyder, at man i kroner og øre har hævet skatter, afgifter og gebyrer med 12 mia. kr.

Annonce

Uanset om du er rig eller fattig, så har du færre penge mellem hænderne som følge af regeringens politik. Det er dårligt nyt i en tid med stigende inflation og høje energipriser, der igen forringer alle danskernes købekraft.

Regeringens politik gør Danmark 14 mia. kr. fattigere frem mod 2030.


Når man hæver de sociale ydelser til arbejdsløse indvandrere, tilbyder en tidlig tilbagetrækning og samtidig ikke leverer reformer, der skal få flere danskere i arbejde, så skubber man problemer foran sig.

Michael Aastrup Jensen

Når man hæver de sociale ydelser til arbejdsløse indvandrere, tilbyder en tidlig tilbagetrækning og samtidig ikke leverer reformer, der skal få flere danskere i arbejde, så skubber man problemer foran sig.

Et fattigere Danmark betyder færre muligheder for den enkelte dansker, men det betyder også, at vi får færre penge til den grønne omstilling.

Den grønne omstilling i Danmark er vigtig. Udover at levere på målet i Paris-aftalen er der potentiale for et stort dansk eksporteventyr, samtidig med at vi kan fastholde arbejdspladser i landdistrikterne og provinsen.

Et Danmark i balance er også et Danmark, hvor vækst og udvikling ikke kun er forbeholdt de store byer, men også betyder at der er gode og velbetalte jobs i hele landet.

Økonomisk politik handler for mig at se om at gøre den samfundsmæssige kage større og ikke mindre, og med tanke på den demografiske forskel, der kommer i fremtiden, er det afgørende, at vi gør Danmark rigere.

For kun ved at have en sund og stærk samfundsøkonomi med vækst og iværksættere er der råd til et højt velfærdsniveau i fremtiden. Det vil jeg fortsat arbejde for og blot minde den socialdemokratiske regering om, at pengene skal tjenes, før de kan bruges.


Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce