Annonce
Debat

Regeringens og KL's aftale var en skueproces, som svigter de svageste

Gitte Frederiksen. Arkivfoto

Læserbrev: Så faldt den ventede aftale mellem KL og regeringen på plads. Resultatet er, at social-, psykiatri- og handicapområdet intet økonomisk løft får i 2022.

Det er en realitet. 1,4 milliarder kroner er alene tilført den stigning, der kommer af flere børn og ældre.

Handicaporganisationerne gik forgæves på trods af deres store indsats for at få flere penge til områderne. Det er jeg rigtig ked af.

Annonce

I stedet for flere ressourcer fik vi store skåltaler og fine ord, inden aftalen var landet, i troen på at nu - endelig - ville social- og specialområderne få en helt særlig prioritet.

Men nej. Parterne blev i stedet enige om, som altid, at man er nødt til at prioritere udgiftsudviklingen, så der ikke kommer besparelser.


Med andre ord: Flere borgere skal hjælpes med de samme penge.

Gitte Frederiksen


Med andre ord: Flere borgere skal hjælpes med de samme penge, og uden, som der står i aftalen, at det går ud over udvikling og faglighed.

Der er i gennemsnit afsat 1.530.000 kroner til hver kommune til det specialiserede område. Det svarer ikke engang til et enkelt botilbud. Og dette i en tid, hvor vi oplever, flere borgere har brug for hjælp i hverdagen og støtte for at kunne klare at være en del af et fællesskab.

Når KL og regeringens aftale i den grad svigter de svageste borgere i vores kommune, forpligter det os lokalpolitisk endnu mere i de kommende budgetforhandlinger.

Jeg vil her ikke undlade at sige, at jeg er meget skuffet, og min tillid til regeringens og KL's aftaler kan fremover ligge på et meget lille sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce