Annonce
Horsens

Regeringen vil gøre akutsygehus i Horsens til centrum i nyt sundhedsfællesskab med fire kommuner

Grafik: Fra regeringens sundhedsudspil.

Regeringen lægger i sit sundhedsudspil op til, at Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner bliver slået sammen til et af 21 nye sundhedsfællesskaber.

Annonce

Horsens: Regeringen har onsdag præsenteret sit udspil til en sundhedsreform. Regeringen lægger op til at nedlægge de fem regionsråd og i stedet dele ansvaret ud på en national sundhedsmyndighed, fem regionale sundhedsforvaltninger samt 21 nye sundhedsfælleskaber.

De nye sundhedsfællesskaber er bygget op omkring landets akutsygehuse. Regionshospitalet Horsens skal dermed være omdrejningspunkt for et af sundhedsfællesskaberne. Fællesskabet kommer udover Horsens Kommune også til at bestå af Odder, Skanderborg og Hedensted kommuner.

De nye sundhedsfællesskaber skal danne en ny ramme for samarbejdet på sundhedsområdet mellem sygehusene, de praktiserende læger og kommunen.

Sundhedsfællesskaberne skal bestå af repræsentanter fra sygehusene, de praktiserende læger og kommunen i form af borgmestre og udvalgsformænd.

OVERBLIK: Her er indholdet i regeringens sundhedsreform

Med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen præsenterede regeringen onsdag sit længe ventede udspil til en sundhedsreform.Her er nogle af hovedpunkterne fra udspillet:


  • Finansiering: Seks milliarder kroner bliver fundet ved blandt andet at nedlægge regionsrådene, hvorved der spares 1,5 milliarder kroner på eksempelvis reduceret administration.I 2025 skal der være 500.000 færre sygehusbesøg.
  • I 2025 skal der være 40.000 færre indlæggelser.
  • De fem regionsråd, der har 205 folkevalgte politikere siddende, står til at blive nedlagt ved udgangen af 2020.
  • Den fremtidige struktur i sundhedsvæsenet vil bestå af tre lag. Øverst vil være et statsligt organ under Sundhedsministeriet, som står for økonomien og styring
  • Derunder vil der være fem sundhedsforvaltninger. De passer geografisk med de nuværende regioner og vil få hovedsæder samme steder.
  • Der skal oprettes 21 nye såkaldte sundhedsfællesskaber. De skal bygges op omkring lokale sygehuse rundt om i landet.
  • Kronisk syge patienter skal i langt højere grad behandles hos læger i lokale sundhedshuse.
  • Sygehuse får pligt til at sende patienter videre til behandling et andet sted, hvis sygehusene ikke kan tilbyde behandling inden for fristen på 30 dage.
  • Patientvejledningen skal forbedres. Det skal blandt andet ske ved hjælp af ét samlet patientnummer, som man kan ringe til for at få vejledning og hjælp.
  • Førstegangsfødende skal have ret til at være indlagt 48 timer på hospital eller et patienthotel.

Kilde: Ritzau, Regeringens sundhedsudspil: "Patienten først - nærhed, sammenhæng, kvalitet og patientrettigheder"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce