Annonce
Debat

Regeringen gambler med en hel branches fremtid - lav en ny og langsigtet strategi for minkbranchens overlevelse

Troels Lund Poulsen. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Det er ganske enkelt forfærdeligt at være vidne til det, der overgår de danske minkproducenter i øjeblikket.

Producenternes skæbne er med et fingerknips taget ud af egne hænder og lagt over i regeringens med fødevareminister Mogens Jensen i spidsen. Det ansvar mener jeg ikke, at regeringen lever op til.

Både i Venstre og i den danske minkbranche er vi enige om, at coronasmitten blandt mink skal håndteres og bekæmpes.

Vi ser en pandemi, der igen blusser op i vores samfund, og derfor må og skal vi gøre alt, hvad vi kan, der kan bremse smittespredningen. For danskernes sundhed er det vigtigste, det er der slet ingen tvivl om.

Det overliggende sundhedshensyn udelukker imidlertid ikke, at man udtænker kloge løsninger, som nedkæmper corona i minkbesætningerne, men som samtidig holder hånden under en branche, der er utrolig hårdt ramt.

Regeringen har valgt en smittebegrænsningsstrategi for mink, som betyder, at millioner af mink i de danske minkproduktioner aflives.

Konsekvensen af den strategi kan meget vel blive, at minkproduktionen rammes så hårdt og så længe, at den simpelthen ikke kan overleve.

Det vil betyde tab af tusindvis af danske arbejdspladser og tab af milliardeksport for Danmark.


Venstre har i et brev til statsministeren opfordret til, at sagen tages væk fra fødevareminister Mogens Jensen, som ikke har vist sig at være opgaven voksen.

Troels Lund Poulsen


Venstre har i et brev til statsministeren opfordret til, at sagen tages væk fra fødevareminister Mogens Jensen, som ikke har vist sig at være opgaven voksen.

I brevet appellerer Venstre til, at en højtstående minister, der sidder i regeringens centrale beslutningsorgan, må overtage.

Vi foreslår, at der udarbejdes en ny og langsigtet strategi for minkbranchens overlevelse.

I det arbejde skal både Folketingets partier, eksperter, minkbranchen og relevante myndigheder inddrages, så vi i fællesskab kan udtænke en løsning, der både sikrer danskernes sundhed, men som samtidig også sikrer en stærk hånd under branchen, så vi også har en minkproduktion i Danmark, når vi er på den anden side af coronapandemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup

Fire unge mænd stjal motorsav og gik i gang med at fælde juletræ i rundkørsel - flygtede, da de blev opdaget

Annonce