Annonce
Odder

Redningsbåd-debatten: Mindretal vil have flere undersøgelser

Nogle politikere mener, at driften af redningsbåden er langt billigere end de 177.000 kr. om året, som Østjylland Brandvæsen skønner, det koster. Arkivfoto

SF, Radikale og Enhedslisten stiller alternativt forslag på mandagens byrådsmøde

Odder: Der bliver formentlig en del debat om, hvorvidt Odder fortsat skal rumme en redningsbåd, når byrådet mødes mandag.

Som tidligere omtalt er båden, der tidligere havde base på brandstationen i Odder, sparet væk, efter at det kommunale brandvæsen i 2016 blev en del af Østjyllands Brandvæsen. Herfra har det længe lydt, at kystredning er en statslig opgave, og at man derfor vil spare de ca. 177.000, som det ifølge Østjyllands Brandvæsen koster at drive båden.

Det fik i april SF og Venstres Finn Thranum (V) til at foreslå, at Odder Kommune skulle have båden tilbage og herefter overtage de årlige driftsudgifter. Sagen blev dog udsat, fordi politikerne ønskede at holde et temamøde med direktøren for Østjyllands Brandvæsen, Lars Hviid, før den endelige beslutning skulle tages.

Mødet med Lars Hviid er afholdt, men det har ikke overbevist alle om, at redningsbåden skal være fortid. Mandag fremlægger SF, Radikale og Enhedslisten derfor et alternativt forslag.

- Ideen er, at det stadig skal være Østjyllands Brandvæsen, der står for driften af båden. Men efter at have gennemgået selskabets beregninger, mener vi, at det kan gøres for henholdsvis 46.000 kr. eller 76.000 kr. årligt, alt efter om man beholder den gamle båd eller anskaffer en ny. Desuden peger vi eksempelvis på, at Odder Kommunale Brandvæsen i sin tid fik bådens sikkerhedsudstyr af Trygfonden. I Østjyllands Brandvæsens beregninger indgår det som en stor udgift, siger Marianne Hundebøll (SF), der stadig håber, at Østjyllands Brandvæsen vil afholde udgifterne. Hvis ikke, må Odder Kommune overtage, siger hun.

Annonce

Jeg er overbevist om, at Østjyllands Brandvæsen vil trække på skuldrene og holde fast i deres beregninger, uanset hvad vi beslutter.

Uffe Jensen (V) borgmester

Borgmester tror på Østjyllands Brandvæsen

Borgmester Uffe Jensen (V) kalder det besynderligt, at de tre forslagsstillere stiller spørgsmålstegn ved Østjyllands Brandvæsens beregninger.

- Vi har bedt en ekstern udbyder om en pris, og det har vi fået. De tal kan vi man ikke sådan bare ændre på. Så jeg er overbevist om, at Østjyllands Brandvæsen vil trække på skuldrene og holde fast i tallene, uanset hvad vi beslutter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce