Annonce
Horsens

Redning Danmark i Horsens kunne ikke reddes fra konkurs

Far og søn, Lasse og Niels Erik Christensen, har drevet autohjælp-station på Islandsvej siden 2004. I 2017 sagde de farvel til SOS Dansk Autohjælp for at træde ind i Redning Danmark. Det blev imidlertid en kortvarig tur, der nu er endt i en konkurs-begæring. Arkivfoto: Morten Pape
Der er assistance på vej fra Fredericia-station, som vil holde vejhjælp kørende.

Horsens: Vejhjælp-firmaet Redning Danmarks station i Horsens står tilsyneladende ikke til at redde. Stationen, der fungerer som sit eget selskab under Redning Danmark, er begæret konkurs.

Ifølge hjemmesiden beredskabsinfo.dk er det et underskud på over to millioner kroner i 2017-2018, der har sendt selskabet med små 10 ansatte i knæ, og løbet ser ud til at være kørt for firmaet, der i 2017 brød ud af SOS Dansk Autohjælp for at blive del af Redning Danmark.

Ejerne af stationen i Horsens, far og søn Lasse Vejlgaard Christensen og Niels Erik Brogaard Christensen, har haft stationen på Islandsvej siden 2004. De driver også station i Ringsted på Sjælland, men den er ifølge hjemmesidens oplysninger ikke berørt af konkursen i Horsens, fremgår det.

Selv om selskabet nu står over for konkurs, er det dog ikke slut med Redning Danmarks indsats lokalt, forlyder det.

Ejerne af stationen i Fredericia har angiveligt besluttet at etablere en filial i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce