Annonce
Debat

Redigering af læserbrev gav en anden mening end min

Misforstået: Nu vil jeg mene, at når man sender et læserbrev, så er det mindste, man kan forlange, hvis man er så heldig at komme i avisen med sit synspunkt, vel, at avisen når den redigerer i læserbrevet, ikke retter så meget i det tilsendte, at noget af det mister den mening, det handler om, og ligefrem bliver fordrejet.

Ovennævnte er desværre sket for mig i et læserbrev i avisen Danmark 18. juni. Her skriver jeg ordret i læserbrevet, der bl.a. handler om den odenseanske muslimske politiassistent Elvir Abaz: "Årsagen til den i pressen til enhver tid altid nedrakkende politiassistent på alt og alle, der tillader sig at bruge deres ytringsfrihed på at fremhæve danske værdier og normer, og i juni fotograferet med armen kærligt omkring De Radikales formand Morten Østergaard, er angiveligt, at politiforbundets formand Claus Oxfeldt har givet udtryk for, at politikeren Rasmus Paludan (Stram Kurs) har misbrugt sin ytringsfrihed."

Efter redigering blev det så til: "Årsagen til, at den nedrakkende politiassistent, der tillader sig at bruge sin ytringsfrihed på at fremhæve danske værdier og normer, er angiveligt, at politiforbundets formand Claus Oxfeldt har givet udtryk for, at politikeren Rasmus Paludan (Stram Kurs) har misbrugt sin ytringsfrihed."

Jeg tror de fleste godt kan se og læse, at det er overhovedet ikke det, jeg har givet udtryk for, og derfor forstår jeg godt det læserbrev, som Thorkild C.Lyby har med i avisen Danmark 20. juni, hvor skribentens undren er forståelig, hvis det var det, jeg havde tilkendegivet, men det var det ikke, tvært i mod, som jeg her dokumenterer.

Jeg skriver jo helt klart, at omtalte politiassistent til enhver tid langer ud efter alt og alle, der tillader sig at bruge deres ytringsfrihed på at fremhæve danske værdier og normer, mens avisen ved sin redigering får det til at lyde, som om det er politiassistenten, der bruger sin ytringsfrihed på at fremhæve danske værdier og normer, og det var da det sidste i denne verden, jeg ville "beskylde" Elvir Abaz for.

Annonce
Per Hovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce