Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: En kæk kokeshi

Ved du, hvad en kokeshi er?

Det vidste jeg ikke, før jeg begyndte at handle med det svenske firma Skincity, der med hver pakke vedlægger en lille, cylindrisk dukke uden arme og ben i træ, der er malet i de klareste lakfarver.

Historien er, at indehaverne på en rejse til Japan forelskede sig i de små figurer på nogle få centimeter og besluttede at glæde kunderne med en gave ved hvert køb. I Japan har dukkerne været kendt i over 150 år og er håndlavede.

Kokeshi-figurerne gør i hvert fald den 11-årige og mig glad, hver gang vi gennem årene har åbnet pakken. For det sjove er, at hver figur er forskellig. De er alle små, moderigtige damer, men de bærer alt fra solbriller til tykt pandebånd i sølv til en kjole med store blomster. De kører alle den skarpe pagehårstil og så en smart kjole.


Men nu er der ret stor sandsynlighed for, at der kommer en hane i flokken. Og han er endnu mere pyntesyg end de små damer.


Hver gang, der er ankommet en pakke, har vi en gættekonkurrence om, hvordan figuren ser ud, hvor vi må bruge tre ord hver. For eksempel sort, striber og rød læbestift.

Væddemålet gælder en slikpose, og straks efter skal figuren placeres ved siden af alle de andre damer, der står på øverst på reolen i køkkenet.

Men nu er der ret stor sandsynlighed for, at der kommer en hane i flokken. Og han er endnu mere pyntesyg end de små damer.

For det danske designfirma Lucie Kaas introducerer nu selveste Elton John som kokeshi-figur i anledning af hans 50 år lange karriere.

Ved sin optræden i 1976 i Earls Court, London, bar Elton John et outfit, der bestod af et par rød- og hvidstribede bukser, en marineblå vest med en dertilhørende habitjakke - begge detaljeret med hvide stjerner og røde knapper. I sin helhed repræsenterede outfittet det amerikanske flag.

Historien om Lucie Kaas og de fine, små kokeshi-figurer erstatter denne uges boligreportage, for lige nu er det umuligt at lave boligreportager, men så er der en masse gode designhistorier at fortælle.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce