Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Appetit på naturen

En af de sociale mediers bedste egenskaber er, at man stort set kan følge med i alle de mennesker, man har haft en relation til gennem livet. Klassekammerater, kolleger og folk, man har mødt rundtomkring. Og man kan selvfølgelig også lade være ...

En af dem, som jeg i 9. klasse gik til latin sammen med hos den lokale præst fire gange om ugen, bor lidt ude på landet uden for den fynske hovedstad og lægger de fineste billeder op fra ”livet på farmen” med hønsehold, markvandringer og dådyr på besøg.

Forleden havde hun plantet en porse, og hensigten var at brygge sin egen snaps.

Annonce

Første indskydelse var: So ein Ding muss ich auch haben.

Men så besindede jeg mig. For jeg har stadig en hel flaske hjemmebrygget snaps stående fra forleden sommer, hvor vi var på Læsø og var rundt med en naturvejleder. Her præsenterede han os for strandmalurt og opfordrede os til at plukke lidt og putte i en flaske vodka, lade det trække nogle uger, og så havde man den fineste, hjemmebryggede snaps. Os deltagere, som der var en snes af, plukkede som gale.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har fået smagt den gyldne drik, men tænker, at det hele måske giver mening, når jeg passerer de halvt hundrede år om et par år. Og så kan man håbe på, at den er blevet endnu bedre af lagringen.

I det hele taget har vi danskere fået appetit på naturen som aldrig før. Sankekurser er udsolgt med det samme og har lange ventelister. Der plukkes ramsløg, som lige nu er i sæson. Mangler du for resten inspiration til, hvad du skal gøre med de grønne blade med den pikante hvidløgssmag, så tag i vores faste madfotograf Inge Skovdals madskole, hvor hun i denne måned laver mad med ramsløg.


Jeg må indrømme, at jeg aldrig har fået smagt den gyldne drik, men tænker, at det hele måske giver mening, når jeg passerer de halvt hundrede år om et par år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Opdateret kort over sognene: Sønderbro kan åbne om en uge - hvis smitten holdes nede

Annonce