Annonce
Livsstil

Reality Check: I stødet til en munter aften

Annonce
Annonce

####¤¤

Spillets navn er det engelske udtryk for, hvad der sker, når en påstand møder virkeligheden. Elementet kendes fra spil som Ego og Det Dårlige Selskab, hvor det gælder om at luske pinligheder eller hemmeligheder ud af sine modstandere. I dette spil er tilføjet en helt særlig form for afstraffelse i form af en ”taser”, altså en lille 9V strømpistol, som rundens ”bøddel” kan tildele ufarlige, men mærkbare, elektriske stød med.

På grund af taseren kan spillet absolut ikke anbefales til små børn, og vi satte derfor familiens 20-årige datter til at teste spillet i forbindelse med en julefrokost sammen med venner af begge køn.

Spillet er meget simpelt og hurtigt at lære. På skiftet læses kort op med et udsagn, for eksempel ”Hvem taler mest uden at lytte til andre?” Deltagerne stemmer hemmeligt om, hvem af de tilstedeværende, det passer bedst på. Kortene har point fra -1 til +1, og vinder er den, der får flest point, uanset antallet af kort. Spillets muntre tvist er, at nogle af kortene er ”stødkort”, hvor vinderen i stedet for et kort, får tildelt et stød på underarmen.

Designet er godt, selv om flere af farverne på kortene er så tæt på hinanden, at de kan være svære at skelne i dunkel belysning. Jo flere runder, man kan spille, jo sjovere er det, så det er et plus, at runderne er så korte. Det er sjovt at få stød og giver en god stemning omkring bordet. De hurtige runder gør spillet velegnet til en festlig ungdomsaften, og heldigvis er der mange kort, så man kan spille spillet flere gange.

Hvis Reality Check skal udsendes i en ny udgave, foreslår testspillerne en mulighed for at lave egne kort, at pointsystemet ændres, så man kan få flere point, at der er checkpoint halvvejs i spillet, at spørgsmålene opdeles i kategorier … og flere konsekvenser for den, der taber.

De syv testspillere gav spillet fra tre til fem stjerner, hvilket gav et gennemsnit på 3,785. Da fire af dem gav fire stjerner, ender bedømmelsen på et beskedent firtal.

(GameInventors, Fra 15 år, 3-8 spillere, 349,95 kroner)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce