Annonce
Sport

Real Madrid generobrer spansk Super Cup-titel

Real Madrid-spillerne jubler efter Karim Benzemas scoring til 2-0 på straffespark. Foto: Albert Gea/Reuters
Real Madrid vandt den spanske Super Cup for 12. gang i alt efter finalesejr på 2-0 over Athletic Bilbao.

Real Madrid er tilbage på Super Cup-tronen i Spanien.

Søndag slog hovedstadsklubben den forsvarende mester, Athletic Bilbao, i denne sæsons finale, som blev spillet i Riyadh i Saudi-Arabien.

Real Madrid vandt 2-0 efter en finale, som først blev en smule spændende til allersidst, hvor Bilbao fik et straffespark, som dog blev brændt.

Annonce

Det er anden gang på tre sæsoner, at Real tager titlen, og 12. gang i alt. Kun FC Barcelona har med 13 titler flere Super Cup-triumfer.

Real Madrid havde spillet sig i finalen ved at slå netop ærkerivalerne fra Barcelona i en medrivende semifinale, som endte 3-2 efter forlænget spilletid. Athletic Bilbao sendte Atlético Madrid ud i sin semifinale.

Finalen startede sløvt. Real Madrid var mest i boldbesiddelse, men kunne ikke omsætte overtaget til oplagte muligheder foran mål. Samtidig kæmpede Athletic Bilbao med at få gang i offensiven.

Men kort før pausen blev der prikket hul på målbylden. En dribletur af Rodrygo endte med, at brasilianeren serverede bolden til Luka Modric på kanten af feltet. Kroaten tog sigte og scorede med en velplaceret afslutning. 1-0 til Real Madrid.

En håndfuld minutter inde i anden halvleg blev det 2-0. Karim Benzema scorede på et straffespark, som Real fik tildelt efter et VAR-tjek, hvor Bilbaos Yeray Alvarez blev dømt for arm på bolden i feltet.

Scoringen tog lidt af angrebsiveren ud af Real Madrids spil, og Bilbao kom bedre med. Chancer foran mål var det dog småt med for baskerne, som kun i enkelte tilfælde bød sig til i Reals felt.

Men med et par minutter tilbage fik Bilbao en livline. Eder Militao blev dømt for hånd på bolden i feltet og udvist. Bilbao fik et straffespark, men Thibaut Courtois fik en fod på og reddede forsøget fra Raul Garcia.

/ritzau/

Annonce
Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Odder

Carsten vil lave grøn strøm til at putte i tanken: Store solcelleparker gør din el-regning billigere

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

Annonce