Annonce
Horsens

Ravn: Udbud er proforma - Peter Sørensen har reelt lovet Tung, at pavillon kan blive på Torvet

Formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V), mener, at borgmester Peter Sørensen (S) med sine udtalelser i Folkebladet reelt har forhåndsgodkendt Tung Nguyen og hans pølsepavillon som fremtidig stadeholder på Torvet. Udbuddet, der nu kommer, er dermed rent proforma, mener han. Arkivfoto: Morten Pape
Venstres gruppeformand er tilfreds med løsningen på Torvet, men han mener, at borgmester Peter Sørensen (S) har ageret enerådigt med sit kompromisforslag. Peter Sørensen siger, at hans forslag er "krystalklart".
Annonce

Horsens: Et kommende udbud af en stadeplads på Torvet er ren proforma. Spild af tid. Med udmeldingen i Horsens Folkeblad onsdag har borgmester Peter Sørensen (S) reelt lovet Torvets pølsemand, Tung Nguyen, at han kan blive på Torvet med sin nuværende pølsepavillon.

Det mener Martin Ravn (V), gruppeformand for Venstre og formand for plan- og miljøudvalget. Han er glad for indholdet af det kompromisforslag, borgmesteren lancerede tirsdag, men han er kritisk overfor den måde, borgmesteren har håndteret sagen på.

- Han siger det ikke direkte, men jeg kan kun opfatte det på den måde, at Tung Nguyen nu er sikret, at han kan blive på Torvet med sin pavillon. Det skal man selvfølgelig være glad for på Tungs vegne, men forløbet er udtryk for en enerådig, magtfuldkommen borgmester, der buldrer henover forvaltningen og politikere fra hans eget parti. Han kunne jo på forhånd have snakket med sine partifæller i udvalget om sagen, og så kunne vi sagtens være blevet enige. Det havde været den rigtige måde at håndtere det her på, siger Martin Ravn.

Han siger det ikke direkte, men jeg kan kun opfatte det på den måde, at Tung Nguyen nu er sikret, at han kan blive på Torvet med sin pavillon.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Annonce

Borgmester står ved sit citat

Ovenpå lang tids kontroverser om den fremtidige madservering på Torvet lancerede Peter Sørensen tirsdag et kompromis-forslag, der underkender hans eget partis flertal i plan- og miljøudvalget.

Partifællerne i plan- og miljøudvalget ønskede, at der skulle investeres i en madbod til 800.000 kroner, men ifølge borgmesterens kompromisforslag, som der er sikret et flertal for, når det behandles i byrådet mandag, skal en ny stadeplads på Torvet i udbud. Det giver pølsepavillonens ejer, Tung Nguyen, mulighed for at byde ind med sin nuværende pølsepavillon.

I Folkebladet fik Peter Sørensen spørgsmålet om, det var muligt at pølsepavillonen kunne blive på Torvet inden for lokalplanens rammer. Til det svarede borgmesteren: "Jeg er ikke fagperson på det her område, men jeg kan ikke se, hvordan den eksisterende pølsepavillon med nogle modificeringer ikke skulle kunne det."

Det er det citat, Martin Ravn udlægger som en forhåndsgodkendelse af pølsepavillonen.

Peter Sørensen står ved sit citat, siger han i dag til Folkebladet.

- Man kan motivforske, og man kan analysere alle mulige ting. Jeg forholder mig til kompromisforslaget, og det er krystalklart. Det betyder, at formanden for plan- og miljøudvalget og udvalget har opgaven med at få ført det her kompromisforslag ud i livet, hvis det bliver vedtaget. Jeg har tiltro til, at udvalget kan løse den opgave, siger han.

Han understreger samtidig, at kompromisforslaget nok er forfattet af ham, men at det er lavet efter samtaler med partilederne i koordinationsudvalget.

Borgmesterens kompromisforslag er omtrent identisk med forslaget, som Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti støttede i plan- og miljøudvalget. Der er blot tilføjet, at det kommende spisested skal overholde bestemmelserne i lokalplanen, og at kommunen investerer i en madbod til 800.000 kroner, hvis der ikke kommer tilfredsstillende bud ind i budrunden.

Annonce

Borgmester-ros til Nedersøe

Michael Nedersøe (DF) har i mere end et år kæmpet for, at pølsepavillonen kunne blive på Torvet, og det var ham, der sørgede for, at beslutningen i plan- og miljøudvalget blev sendt videre til forhandling i byrådet.

I et Facebook-opslag på Michael Nedersøes åbne politiker-side anerkendte Peter Sørensen tirsdag Michael Nedersøes indsats: "Godt kæmpet Michael. Jeg er naturligvis glad for, at du har kæmpet hårdt for en sag, du tror på, og du kom helt i mål med sagen. Det fortjener naturligvis stor respekt fra en politisk kollega", skriver han til byrådskollegaen.

- Hvordan skal det tolkes, at du mener, at Michael Nedersøe er nået helt i mål med sagen? Hans mål er jo, at pølsepavillonen skal blive på Torvet?

- Jeg vil lade folk tolke, hvad de vil på mine Facebook-opslag. For mig handler det om, at jeg anerkender en kollegas indsats. Det gør jeg jævnligt. Også når jeg er uenige med dem, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Nyt DM løb venter på Ib Kragh

Annonce