Annonce
Horsens

Ravn: Udbud er proforma - Peter Sørensen har reelt lovet Tung, at pavillon kan blive på Torvet

Formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V), mener, at borgmester Peter Sørensen (S) med sine udtalelser i Folkebladet reelt har forhåndsgodkendt Tung Nguyen og hans pølsepavillon som fremtidig stadeholder på Torvet. Udbuddet, der nu kommer, er dermed rent proforma, mener han. Arkivfoto: Morten Pape
Venstres gruppeformand er tilfreds med løsningen på Torvet, men han mener, at borgmester Peter Sørensen (S) har ageret enerådigt med sit kompromisforslag. Peter Sørensen siger, at hans forslag er "krystalklart".

Horsens: Et kommende udbud af en stadeplads på Torvet er ren proforma. Spild af tid. Med udmeldingen i Horsens Folkeblad onsdag har borgmester Peter Sørensen (S) reelt lovet Torvets pølsemand, Tung Nguyen, at han kan blive på Torvet med sin nuværende pølsepavillon.

Det mener Martin Ravn (V), gruppeformand for Venstre og formand for plan- og miljøudvalget. Han er glad for indholdet af det kompromisforslag, borgmesteren lancerede tirsdag, men han er kritisk overfor den måde, borgmesteren har håndteret sagen på.

- Han siger det ikke direkte, men jeg kan kun opfatte det på den måde, at Tung Nguyen nu er sikret, at han kan blive på Torvet med sin pavillon. Det skal man selvfølgelig være glad for på Tungs vegne, men forløbet er udtryk for en enerådig, magtfuldkommen borgmester, der buldrer henover forvaltningen og politikere fra hans eget parti. Han kunne jo på forhånd have snakket med sine partifæller i udvalget om sagen, og så kunne vi sagtens være blevet enige. Det havde været den rigtige måde at håndtere det her på, siger Martin Ravn.

Annonce
Han siger det ikke direkte, men jeg kan kun opfatte det på den måde, at Tung Nguyen nu er sikret, at han kan blive på Torvet med sin pavillon.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Borgmester står ved sit citat

Ovenpå lang tids kontroverser om den fremtidige madservering på Torvet lancerede Peter Sørensen tirsdag et kompromis-forslag, der underkender hans eget partis flertal i plan- og miljøudvalget.

Partifællerne i plan- og miljøudvalget ønskede, at der skulle investeres i en madbod til 800.000 kroner, men ifølge borgmesterens kompromisforslag, som der er sikret et flertal for, når det behandles i byrådet mandag, skal en ny stadeplads på Torvet i udbud. Det giver pølsepavillonens ejer, Tung Nguyen, mulighed for at byde ind med sin nuværende pølsepavillon.

I Folkebladet fik Peter Sørensen spørgsmålet om, det var muligt at pølsepavillonen kunne blive på Torvet inden for lokalplanens rammer. Til det svarede borgmesteren: "Jeg er ikke fagperson på det her område, men jeg kan ikke se, hvordan den eksisterende pølsepavillon med nogle modificeringer ikke skulle kunne det."

Det er det citat, Martin Ravn udlægger som en forhåndsgodkendelse af pølsepavillonen.

Peter Sørensen står ved sit citat, siger han i dag til Folkebladet.

- Man kan motivforske, og man kan analysere alle mulige ting. Jeg forholder mig til kompromisforslaget, og det er krystalklart. Det betyder, at formanden for plan- og miljøudvalget og udvalget har opgaven med at få ført det her kompromisforslag ud i livet, hvis det bliver vedtaget. Jeg har tiltro til, at udvalget kan løse den opgave, siger han.

Han understreger samtidig, at kompromisforslaget nok er forfattet af ham, men at det er lavet efter samtaler med partilederne i koordinationsudvalget.

Borgmesterens kompromisforslag er omtrent identisk med forslaget, som Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti støttede i plan- og miljøudvalget. Der er blot tilføjet, at det kommende spisested skal overholde bestemmelserne i lokalplanen, og at kommunen investerer i en madbod til 800.000 kroner, hvis der ikke kommer tilfredsstillende bud ind i budrunden.

Borgmester-ros til Nedersøe

Michael Nedersøe (DF) har i mere end et år kæmpet for, at pølsepavillonen kunne blive på Torvet, og det var ham, der sørgede for, at beslutningen i plan- og miljøudvalget blev sendt videre til forhandling i byrådet.

I et Facebook-opslag på Michael Nedersøes åbne politiker-side anerkendte Peter Sørensen tirsdag Michael Nedersøes indsats: "Godt kæmpet Michael. Jeg er naturligvis glad for, at du har kæmpet hårdt for en sag, du tror på, og du kom helt i mål med sagen. Det fortjener naturligvis stor respekt fra en politisk kollega", skriver han til byrådskollegaen.

- Hvordan skal det tolkes, at du mener, at Michael Nedersøe er nået helt i mål med sagen? Hans mål er jo, at pølsepavillonen skal blive på Torvet?

- Jeg vil lade folk tolke, hvad de vil på mine Facebook-opslag. For mig handler det om, at jeg anerkender en kollegas indsats. Det gør jeg jævnligt. Også når jeg er uenige med dem, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens For abonnenter

Anders har fire hektar jord under vand: Flaskehals på Gudenåen gør hans marker værdiløse

Annonce