Annonce
Horsens

Ravn: Udbud er proforma - Peter Sørensen har reelt lovet Tung, at pavillon kan blive på Torvet

Formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V), mener, at borgmester Peter Sørensen (S) med sine udtalelser i Folkebladet reelt har forhåndsgodkendt Tung Nguyen og hans pølsepavillon som fremtidig stadeholder på Torvet. Udbuddet, der nu kommer, er dermed rent proforma, mener han. Arkivfoto: Morten Pape
Venstres gruppeformand er tilfreds med løsningen på Torvet, men han mener, at borgmester Peter Sørensen (S) har ageret enerådigt med sit kompromisforslag. Peter Sørensen siger, at hans forslag er "krystalklart".

Horsens: Et kommende udbud af en stadeplads på Torvet er ren proforma. Spild af tid. Med udmeldingen i Horsens Folkeblad onsdag har borgmester Peter Sørensen (S) reelt lovet Torvets pølsemand, Tung Nguyen, at han kan blive på Torvet med sin nuværende pølsepavillon.

Det mener Martin Ravn (V), gruppeformand for Venstre og formand for plan- og miljøudvalget. Han er glad for indholdet af det kompromisforslag, borgmesteren lancerede tirsdag, men han er kritisk overfor den måde, borgmesteren har håndteret sagen på.

- Han siger det ikke direkte, men jeg kan kun opfatte det på den måde, at Tung Nguyen nu er sikret, at han kan blive på Torvet med sin pavillon. Det skal man selvfølgelig være glad for på Tungs vegne, men forløbet er udtryk for en enerådig, magtfuldkommen borgmester, der buldrer henover forvaltningen og politikere fra hans eget parti. Han kunne jo på forhånd have snakket med sine partifæller i udvalget om sagen, og så kunne vi sagtens være blevet enige. Det havde været den rigtige måde at håndtere det her på, siger Martin Ravn.

Annonce
Han siger det ikke direkte, men jeg kan kun opfatte det på den måde, at Tung Nguyen nu er sikret, at han kan blive på Torvet med sin pavillon.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Borgmester står ved sit citat

Ovenpå lang tids kontroverser om den fremtidige madservering på Torvet lancerede Peter Sørensen tirsdag et kompromis-forslag, der underkender hans eget partis flertal i plan- og miljøudvalget.

Partifællerne i plan- og miljøudvalget ønskede, at der skulle investeres i en madbod til 800.000 kroner, men ifølge borgmesterens kompromisforslag, som der er sikret et flertal for, når det behandles i byrådet mandag, skal en ny stadeplads på Torvet i udbud. Det giver pølsepavillonens ejer, Tung Nguyen, mulighed for at byde ind med sin nuværende pølsepavillon.

I Folkebladet fik Peter Sørensen spørgsmålet om, det var muligt at pølsepavillonen kunne blive på Torvet inden for lokalplanens rammer. Til det svarede borgmesteren: "Jeg er ikke fagperson på det her område, men jeg kan ikke se, hvordan den eksisterende pølsepavillon med nogle modificeringer ikke skulle kunne det."

Det er det citat, Martin Ravn udlægger som en forhåndsgodkendelse af pølsepavillonen.

Peter Sørensen står ved sit citat, siger han i dag til Folkebladet.

- Man kan motivforske, og man kan analysere alle mulige ting. Jeg forholder mig til kompromisforslaget, og det er krystalklart. Det betyder, at formanden for plan- og miljøudvalget og udvalget har opgaven med at få ført det her kompromisforslag ud i livet, hvis det bliver vedtaget. Jeg har tiltro til, at udvalget kan løse den opgave, siger han.

Han understreger samtidig, at kompromisforslaget nok er forfattet af ham, men at det er lavet efter samtaler med partilederne i koordinationsudvalget.

Borgmesterens kompromisforslag er omtrent identisk med forslaget, som Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti støttede i plan- og miljøudvalget. Der er blot tilføjet, at det kommende spisested skal overholde bestemmelserne i lokalplanen, og at kommunen investerer i en madbod til 800.000 kroner, hvis der ikke kommer tilfredsstillende bud ind i budrunden.

Borgmester-ros til Nedersøe

Michael Nedersøe (DF) har i mere end et år kæmpet for, at pølsepavillonen kunne blive på Torvet, og det var ham, der sørgede for, at beslutningen i plan- og miljøudvalget blev sendt videre til forhandling i byrådet.

I et Facebook-opslag på Michael Nedersøes åbne politiker-side anerkendte Peter Sørensen tirsdag Michael Nedersøes indsats: "Godt kæmpet Michael. Jeg er naturligvis glad for, at du har kæmpet hårdt for en sag, du tror på, og du kom helt i mål med sagen. Det fortjener naturligvis stor respekt fra en politisk kollega", skriver han til byrådskollegaen.

- Hvordan skal det tolkes, at du mener, at Michael Nedersøe er nået helt i mål med sagen? Hans mål er jo, at pølsepavillonen skal blive på Torvet?

- Jeg vil lade folk tolke, hvad de vil på mine Facebook-opslag. For mig handler det om, at jeg anerkender en kollegas indsats. Det gør jeg jævnligt. Også når jeg er uenige med dem, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce