Annonce
Odder

Rathlouskolen skal have ny leder

Jes Wedel Lorenzen har sagt sit job op som skoleleder på Rathlouskolen i Odder. Han ved endnu ikke, hvad han skal lave efter sommerferien. - Så måske starter jeg med at gå en tur på caminoen, siger han. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Efter 24 år som leder på forskellige skoler og i en forvaltning har Jes Wedel Lorenzen fået lyst til at prøve noget anderledes.

Odder: Efter otte år i lederstolen på Rathlouskolen stopper Jes Wedel Lorenzen, når sommerferien starter.

Beslutningen blev meddelt bestyrelsen, skolens ansatte, elever og forældre allerede før vinterferien, og den skyldes ifølge hovedpersonen selv, at han har fået lyst til at prøve noget nyt. Hvad, ved han endnu ikke.

- Jeg er nået til et punkt i mit liv, hvor jeg skal skifte spor, hvis jeg prøve noget anderledes. Men det har da ikke været en nem beslutning, for jeg har været meget glad for mit job, siger skolelederen, der har boet i Odder i 13 år sammen med hustruen Agnete og parrets to børn Alberte og Valdemar.

I dag er datteren flyttet hjemmefra, mens sønnen skal på efterskole efter sommerferien. Familien ved endnu ikke, om den bliver boende i Odder eller måske rykker teltpælene op.

Annonce

Går en tur

Jes Wedel Lorenzen er 56 år og opvokset i det danske mindretal i Flensburg, hvor hans far var skoleleder på en dansk skole. I 1982 flyttede han til Danmark, og efter værnepligten blev han i 1989 lærer fra Aarhus Seminarium. Han begyndte som lærer i Aarhus Kommune og blev senere viceskoleinspektør og konstitueret skoleleder på Østbirk Skole.

I 2001 blev han afdelingschef for kulturafdelingen i Gedved Kommune, men Jes Wedel Lorenzen savnede skolelivet og den tætte kontakt til børnene. Derfor blev han i 2006 først skoleleder på Højvangskolen og i 2011 på Rathlouskolen.

- Alt i alt har jeg været leder i 24 år og i den grad nydt de udfordringer, det nu engang har givet. Men det kan da godt være, at jeg skifter helt spor, siger skolelederen, der har givet sig selv indtil 1. oktober, før han "skal" have fundet et andet job.

Indtil da kan det meget vel være, at han tager endnu en tur på Caminoen, som også blev tilbagelagt sidste år.

Erika Zvingilaite, Rathlouskolens bestyrelsesformand beklager, at skolen mister sin populære leder.

- Jes har været en god mand, og det vil helt sikkert være et tab for skolen, at han nu rejser. Samtidig er vi rigtig glade for, at han bliver indtil sommerferien, så vi kan finde hans efterfølger i god ro og orden, siger bestyrelsesformanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce