Annonce
Sport

Rasmus Guldhammer kører DM for 12. gang

Rasnmus Guldhammer (til højre) kørte som lead-out-man i Vejle Cykelklubs løb og hjalp Michael Carbel til sejr. Det kan gentage sig på søndag. Til venstre ses Mathias Larsen. Foto: Michael Svenningsen
Team Waoo-rytterne har stolte traditioner fra de danske mesterskaber, der køres i Ribe og Esbjerg på søndag.

Vejle: Rasmus Guldhammer er klar til sit 12. danske mesterskab i Ribe og Esbjerg på søndag. Hans bedste placering er en fjerdeplads.

- DM er altid specielt for alle ryttere, men vi har Martin Mortensen, der altid kører et godt DM og har en sølvmedalje, og Michael Carbel, der har en sølvmedalje, en bronzemedalje og en femteplads, så vi er optimister, siger Rasmus Guldhammer.

- Vi kører ikke efter en afslutning i en spurt, men hvis muligheden opstår på sidste omgang, så der kan komme en gruppe på en halv snes mand hjem og kørte om DM-titlen, satser vi på Michael Carbel med mig som lead-out-man, siger Rasmus Guldhammer.

Den var netop Rasmus Guldhammer, der banede vejen for Michael Carbels sejre i Vejle og Luxembourg med sin lead-out-man, og når Michael Carbel ikke vandt i Horsens, var en væsentlig årsag, at Rasmus Guldhammer holdt en fridag.

- Vi vil alle gerne have lov at køre vores egen chance, men jeg har stadig problemer med ryggen, og efter DM holder jeg en pause for at skåne ryggen, siger han.

Rasmus Guldhammer har prøvet at være dansk mester. Han vandt juniorklassen i Roskilde i 2007. Hans far Michael Guldhammer vandt elite-DM i Odder i 1989 og fejrer 30 års jubilæum for titlen i år.

- Det er en flad rute i Ribe og Esbjerg, men det skal man ikke lade sig narre af. Det sagde man også i Grindsted, og her blev det et fremragende DM med masser af spænding.

- Jeg tror, vi kan se frem til et sidevindsløb. Vinden er strid i Vestjylland, og vi skal ud på nogle smalle veje, hvor der kan ske en masse.

- Måske vælger prof'erne et tidligt udbrud, som holder hele vejen til mål.

- Hvis det bliver en spurt, er der mange, der kan vinde. Vi satser på Michael Carbel, prof'erne har Michael Mørkøv og Søren Kragh, og så er der Skive-holdet Team colo Quick med Frederik Rodenberg, Niklas Larsen og Casper Folsach.

- Distancen er 225 kilometer, og det gør nok, at et hold som Colo Quick ikke kan holde sammen hele vejen til mål med sine 15 mand. Vi kommer med et hold på ni mand.

- Med hensyn til spurten er det vigtige at vide, at der er et sving, og det går opad til sidst, siger Rasmus Guldhammer.

Annonce

Allan Johansen vandt i 2006

Sidst der var DM i Esbjerg, vandt Allan Johansen fra Silkeborg spurten efter en drabelig afslutning.

Matti Breschel lå til at vinde DM, men det blev ødelagt af Team Capinordic's sportsdirektør, der lod ham køre ind. Det var Mattis far Tom Breschel, der knuste sin søns DM-drømme, og det gav ballade i familien i længere tid.

DM starter allerede torsdag kl. 17 med enkeltstarten. Kasper Asgreen, Rasmus Quaade, Martin Toft Madsen og Mikkel Bjerg er favoritter, men Johan Price-Pejtersen vandt U23-titlen foran Mikkel Bjerg, så der er mulighed for en stor overraskelse fra den nye komet fra Team Colo Quick.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce