Annonce
Hedensted

Randi og Per tilbyder ferie på gården: Vi vil give familier tid til nærvær

60-årige Per Nygaard (t.h.) og 56-årige Randi Nygaard (ved siden af) har i 11 år tilbudt folk fra nær og fjern at komme på bondegårdsferie på deres gård i Hornum. En af de familier, der har valgt at holde sådan en ferie, er familien Borgen-Einan fra Norge. Døtrene Vilde på seks år (t.v.), Mille på to år (i midten) og Elida Borgen-Einan på 11 år (i midten) er i gang med at ride på ponyen, mens mor Heidi Borgen på 39 år (i midten) hjælper til. Foto: Søren Gylling

Randi og Per Nygaard har i 11 år drevet bondegårdsferie på deres gård, hvor gæster har mulighed for at komme tæt på dyrene og på landet. Ægteparrets formål er at give gæsterne en autentisk oplevelse og mulighed for at være sammen på en anden måde.

Hornum: En ferie på landet omgivet af marker og grønne arealer, og en ferie, hvor dyr som grise, kaniner, høns og køer er få skridt væk.

Sådan en ferie tilbyder ægteparret Randi og Per Nygaard på henholdsvis 56 og 60 år, som sammen har fire voksne børn på 18, 22, 24 og 26 år.

De startede for 11 år siden "Nygaard Ferie", hvor folk kan holde bondegårdsferie på deres gård "Hornum Østergård" i Hornum.

- Det er en lille niche, som vi blev grebet af, for vi synes, at bondegårdsferie er et godt koncept. Derfor ville vi selv starte noget, og det var oplagt, da vi havde tomme stalde på gården, fortæller Per Nygaard.

Annonce

Vi har helt bevidst ikke lavet et fast program. Folk har forskellige behov, og nogle bruger gården mere end andre. Men her er mulighed for at hoppe på trampolin i haven, være sammen med dyrene og gå i urtehaven og hente grøntsager. For børnene er det et hit, at de kan gå ud at samle æg, og at de kan se æg udklække i vores rugemaskine. Formålet er at give familier tid til nærvær.

Randi Nygaard på 56 år, ejer af Nygaard Ferie med sin mand Per Nygaard

Nygaard Ferie

På Hornumvej 1 er der tre lejligheder på 80 kvm hver.På Hornumvej 13 er der tre lejligheder på 80, 90 og 120 kvm.

Lejlighederne har både værelser, stue, badeværelse og køkken.

På gården er der forskellige hobbydyr: Får, geder, køer, heste, grise, dådyr, kaniner, høns, hund og ænder.

Faciliteter: Bålhytte og pande, som man kan lave pandekager på, grøntsager, som man frit kan tage i urtehaven, æg i hønsehuset, som man ligeledes må tage og trampolin i haven.

Per Nygaard (t.h.) og Randi Nygaard (i midten) fortæller, at de altid føler lidt en feriestemning, selvom de ikke har fri, fordi folk holder ferie på gården. Foto: Søren Gylling

Smelte land og by sammen

Derfor byggede Per Nygaard selv staldene om til lejligheder. I starten rådede ægteparret over to lejligheder, men som årene er gået, kan de nu tilbyde seks lejligheder - tre af dem ligger på gården, og de tre andre ligger bare 300 meter væk.

Ægteparret gør meget ud af, at gæsterne får en autentisk oplevelse, og de forsøger at holde det så nede på jorden som muligt.

- Vi har helt bevidst ikke lavet et fast program. Folk har forskellige behov, og nogle bruger gården mere end andre. Men her er mulighed for at hoppe på trampolin i haven, være sammen med dyrene og gå i urtehaven og hente grøntsager. For børnene er det et hit, at de kan gå ud at samle æg, og at de kan se æg udklække i vores rugemaskine. Formålet er at give familier tid til nærvær, siger Randi Nygaard.

Samtidig vil Per Nygaard, der er uddannet landmand og passer landbruget på gården, gerne hjælpe gæsterne med at forstå landbruget, da de fleste af deres gæster bor i byen.

- Når folk kommer ud på landet, kommer de pludselig tættere på dyrene, og de kan med egne øjne se, hvor f.eks. æggene kommer fra og selv få lov til at samle dem ind. Vi prøver at få land og by til at smelte sammen på en måde, siger han.

Hyggeligt med folk på gården

Selvom det var helt nyt for både Randi og Per Nygaard at starte deres bondegårdsferietilbud, har det ikke været svært for dem, fortæller de.

De meldte sig ind i Landsforeningen for Landboturisme, hvor de fik rådgivning om, hvordan de kunne drive det.

Randi Nygaard fortæller, at det, hun var mest spændt på, var, hvordan det ville være for dem, at der hele tiden er folk på deres gård og i deres have.

- Det har overhovedet ikke været et problem. Det er hyggeligt med folk på gården, og de er altid glade. Vi får mange gode snakke med gæsterne, og samtidig er det så hyggeligt, når man kan høre børnene hoppe på trampolin og høre børnelatter. Det er helt klart plusser, siger Randi Nygaard.

Kæmpe belønning

Ægteparret får gæster fra hele verden. De fleste kommer fra Danmark, men de har også haft besøg fra bl.a. Norge, Kina, Afrika og Australien.

I højsæsonen er familierne på gården i en uge ad gangen, og ægteparret oplever næsten altid, at børnene græder, fordi de skal hjem.

- Det er det bedste, altså ikke at de græder, men det kommer jo til udtryk, at de har kunnet lide at være her, og det giver os en kæmpe belønning, for vi får så meget igen, siger de begge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce