Annonce
Odder

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Der mangler et trygt sted at mødes for LGBT-personer i Odder, mener Randi Krog. Derfor arrangerer hun en månedlig regnbuecafé på Centralhotellet i centrum af Odder. Foto: Morten Pape.
Randi Krog synes, der mangler et trygt rum for LGBT-personer i Odder. Derfor slår hun en gang om måneden dørene op til Regnbuecafé i Centralhotellet, hvor der er plads og hjerterum til alle, der hører under LGBT-paraplyen. Sådan et fællesskab savnede Randi Krog selv, da hun voksede op i byen.

Odder: Der skal skabes et trygt og socialt fællesskab til LGBT-miljøet i Odder.

Det mener bysbarnet Randi Krog, som én gang om måneden arrangerer Regnbuecafé i stueetagen på Centralhotellet i centrum af Odder.

- Odder har brug for et sted, hvor folk i LGBT-miljøet kan mødes og dele deres erfaringer og tanker i trygge rammer. Jeg vil gerne skabe et rum, hvor alle kan stå ved sig selv og være den man er, for det synes jeg, mangler, siger hun.

Annonce

Derfor er alle i LGBT-miljøet velkomne i Regnbuecaféen, uanset om de har brug for nogen at snakke med, eller bare gerne vil spille brætspil og slappe af. Randi Krog bidrager med drikkevarer, kage og levende lys, men ellers er der frit slag.

Der er desværre rigtig mange i LGBT-miljøet, der har selvmordstanker eller gør selvskade, fordi de mangler støtte og accept. Det kan være tungt at høre om, især når man selv har et barn, der måske skal igennem nogle af de samme ting.

Randi Krog, stifter af Regnbuecaféen i Odder

Der skal være højt til loftet og plads til alle, mener Randi Krog. Også dem, der ikke helt er sprunget ud endnu, siger hun og uddyber:

- Måske føler de ikke, at de kan snakke med deres forældre om det, men jeg synes, at der skal være et sted i Odder, hvor de kan snakke med nogen om det. Regnbuecaféen skal være et sted, hvor man kan finde allierede.

Transkønnet i familien skabte forståelse

Randi Krog har fuld forståelse for, hvis det kan være ensomt som LGBT-person i Odder.

Hendes egen datter er transkønnet, og det er blandt andet på baggrund af hendes oplevelser, at Randi Krog vil skabe nogle bedre betingelser for byens LGBT-personer.

- Der er desværre rigtig mange i LGBT-miljøet, der har selvmordstanker eller gør selvskade, fordi de mangler støtte og accept. Det kan være tungt at høre om, især når man selv har et barn, der måske skal igennem nogle af de samme ting, siger hun.

Randi Krog bærer sine værdier uden på tøjet - bogstaveligt talt. Foto: Morten Pape.

Derfor er Regnbuecaféen et sted, hvor også forældre, pårørende og venner er velkomne til at komme og lære og bakke op, understreger Randi Krog.

- Odder kan godt være lidt konservativ, men jeg ved, at der er et behov for Regnbuecaféen i lokalområdet. Og det handler ikke om at føre sig frem, men om at vise banen frem for dem, der ikke er kommet så langt i deres proces endnu. Så de kan sige "okay, der er faktisk et miljø for sådan nogle som mig".

Annonce

Svær barndom gav stort hjerte

Det er ikke kun i Regnbuecaféen, at Randi Krog kæmper for at nedbryde fordomme.

Hun arbejder også som fotograf og tager især billeder af folk, hun synes skiller sig ud fra mængden.

- Det kan være punkere, goths eller emo’er. Nogle ser måske skævt til dem, men jeg taler med dem og spørger, om jeg må fotografere dem. Jeg synes, det er vigtigt at vise omverdenen, at de slet ikke er farlige, selvom de ser anderledes ud.

Hvorfor er det vigtigt for dig at fortælle andre folks historier gennem dine billeder?

- Fordi min egen skolegang her i byen var ikke den bedste. Jeg var introvert og sad meget for mig selv og tegnede. Jeg var nok et ret let mobbeoffer, og jeg blev mobbet, helt indtil jeg flyttede. Det sidder stadigvæk i kroppen, siger hun.

Som ung følte Randi Krog ikke, at hun blev accepteret, for den hun var. Det er en af grundene til, at hun nu vil skabe plads i Regnbuecaféen til andre, der også oplever mangel på accept.

- Det har altid ligget mig meget på sinde, at jeg vil se på andre mennesker uden fordomme. For jeg ved, at de kan have ondt et sted. Det har jeg følt på min egen krop.

Og hun er overbevist om, at én person kan gøre en stor forskel.

- Det kræver ikke mere end én person, der er villig til at lytte og hjælpe. Det kan være et familiemedlem, en ven eller en lærer, som ser på dig uden fordomme og lytter. Enhver kan gøre en forskel.

Næste åbningsdag i Regnbuecaféen er 12. december klokken 14-17 i stueetagen på Centralhotellet.


Annonce
Horsens For abonnenter

70'er-hus med elvarme koster kassen for Egebjerg-familie: - Det er selvfølgelig træls at blive ramt på pengepungen og gå rundt i tykke sokker

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

38-årig mand overfaldet og forsøgt bortført ved sit hjem på Chr. M. Østergaards Vej: Nu er endnu en mand sigtet i sagen

Erhverv For abonnenter

Dyre gaspriser, dyre importvarer og kundernes ønske om billige blomster gør det svært at drive forretning

Horsens

Førsteplads til Horsens: Danmarks fedeste by at være ung i

Horsens For abonnenter

15 boliger har skiftet hænder denne uge - en af dem for over fem millioner kroner: Se listen her

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Horsens

Granvoksne mænd med potente småbiler: Vi mødes til ræs hver uge

AC Horsens For abonnenter

Nu må AC Horsens, Horsens Kommune og DBU tage sig sammen og tale sammen, før det bliver pinligt

Erhverv

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Hedensted For abonnenter

Ny pasnings-model bekymrer forældre: Er det forsvarligt, at pædagoger kører rundt med vores børn i store busser?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Brædstrup

Slut med rekorder: Færre besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Horsens For abonnenter

Spejdere har nu købt omstridt grund ved Nørrestrand: - Det er en kæmpe lettelse

Debat

Tidligere AC Horsens-formand: Få lavet en løsning, så sponsorloungen igen kan anvendes til det, den er bygget til

Annonce