Annonce
Østjylland

Randers FC har styr på fundamentet før lokalopgør: - Har set lidt flere huller hos AGF

Simon Piesinger scorede mod AC Horsens senest, hvor den lange østriger også var med til at holde nullet for Randers FC. Thomas Thomasberg glæder sig over det defensive fundament før mødet med AGF. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC fik et fremragende afsæt til søndagens lokalbrag mod AGF. Rivalerne har ifølge Thomas Thomasberg spillet lidt atypisk, men cheftræneren spår en tæt kamp, hvor det bliver afgørende at spille klogt.
Annonce

Randers: Tre point, rent bur og en førsteplads.

Randers FC kunne sige "tjek" til det hele efter søndagens premierekamp mod AC Horsens, som blev besejret 3-0. Endda på udebane.

Der findes vel nærmest ikke en bedre måde at varme op til et opgør mod ærkerivalen?

- Det var et fremragende afsæt, men vi ved godt, at der er plads til forbedringer, og så bliver kampen søndag mod en helt anden modstander og med en helt anden intensitet. Det er vi ved at forberede os på, lyder det fra Thomas Thomasberg forud for mødet med AGF.


Bedømt på sidste sæson, må vi sige, at AGF er et niveau over os. Det beviste stillingen og deres fremragende sæson, men de indbyrdes opgør viste, at vi i hvert fald er tæt på hinanden, og vi måske endda har en lille overhånd.

Thomas Thomasberg, cheftræner i Randers FC


Cheftræneren er især glad for, at holdet indledte sæsonen med at være farlige på dødbolde. Det er en af de evner, der kan vise sig afgørende søndag. Men lige så vigtigt for fornemmelsen op til lokalbraget var det, at Horsens blev holdt fra fadet.

- Det er vigtigt for fundamentet at spille til nul, så den defensive tryghed er der. Det betyder, at vi forhåbentlig kan bruge flere kræfter offensivt med visheden om, at der står nogen klar til at parere, hvis der kommer noget den anden vej, siger Randers FC-chefen.

Annonce

Atypisk for AGF

Helt samme tryghed har de nok ikke i Aarhus, hvor holdet i de seneste tre kampe mod FC Honka, Vejle og NS Mura har lukket syv mål ind.

- Det er lidt atypisk i forhold til sidste år, hvor AGF havde det andenbedste forsvar og gav et lavt antal chancer væk. Vi kan håbe, at det er en tendens, for så kan vi presse dem. Det sidder nok lidt i deres baghoveder, at målene går lettere ind i øjeblikket, siger Thomasberg og tilføjer:

- Jeg har set lidt flere huller hos dem, men jeg ved også godt, at sådan et lokalopgør ikke bliver et chanceorgie. Det handler om at være skarp, når man får sine chancer, og udnytte de småting, som kan opstå.

Annonce

Tæt uanset hvad

Det må man sige, at Randers FC har været gode til mod aarhusianerne.

Det statistiske overtag bliver hevet frem af både medier og fans, hver gang de to klubber tørner sammen. Primært hos de lyseblå. Otte sejre og fire uafgjorte kampe siden 2015 kalder nu engang på en håneret, der skal udnyttes.

De mest kæphøje må bare ikke glemme, at det altså er de forsvarende bronzevindere, som kommer til byen.

- Bedømt på sidste sæson, må vi sige, at AGF er et niveau over os. Det beviste stillingen og deres fremragende sæson, men de indbyrdes opgør viste, at vi i hvert fald er tæt på hinanden, og vi måske endda har en lille overhånd.

- De her opgør er bare tætte - uanset hvordan de to hold ligger i tabellen. Sådan bliver det også søndag. Det skal vi være klar til. De er et godt, veltrænet hold, som har nogle stærke forcer omkring presspillet og med løbestærke spillere. Der kommer til at blive spillet med mere tænding, højere intensitet og mere bid i tacklingerne, så vi får vores sag for, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Spil klogt

Med tanke på, at kampen bliver AGF's tredje på syv dage, ville det være nærliggende at tro, at Randers FC kan udnytte det fysiske overtag undervejs i kampen.

Den køber Thomas Thomasberg dog ikke. Dertil er David Nielsens tropper i for god fysisk stand, lyder det.

Måden, som Randers FC angriber kampen på, bliver derimod afgørende.

- Jeg så et Vejle-hold i den første kamp, som simpelthen var for passive. Der spiste AGF dem. Men mod Mura torsdag så jeg også, at AGF havde lidt problemer, da de selv havde bolden en del. AGF har været et hold, som har ligget og luret meget på modstanderne. De har ikke været vilde med at have bolden.

- Jeg har sagt til holdet, at vi skal undgå at gå ind og gøre det, som AGF gerne vil have os til. Det betyder ikke, at vi ikke skal prøve at spille fodbold, men skulle vi nu have bolden lidt mere end dem, skal vi vise klogskab og spille os enten forbi eller ud af deres pres, siger Thomas Thomasberg.

Opgøret fløjtes i gang søndag klokken 16.00 og kan følges live på amtsavisen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Hedensted For abonnenter

Polakker fik 45 kroner i timen: Byggefirma erklæret konkurs efter strid om underbetaling

Annonce