Annonce
Erhverv

Raf Motor får flere kræfter

Per Kirkegaard (bagerst) har handlet med biler siden 1983, så sønnike Nikolaj, der er født i 1992, er vokset op med snakken om forretningens gang hen over spisebordet. Nu får han ejerandel i bilhuset, der er autoriseret forhandler af Hyundai og Peugeot. foto: søren e. alwan
horsens - Flere hestekræfter - eller i hvert fald mandekræfter - driver nu bilhuset Raf Motor på Vejlevej i Horsens.

Med virkning fra 1. januar har anden generation - Nikolaj Kirkegaard - overtaget 24 pct. af aktierne i firmaet. Resten ejer stifteren Per Kirkegaard fortsat, og han fortsætter da også i forretningen som hidtil, understreger han.

Det fælles ejerskab er ganske vist nyt, men samarbejdet mellem far og søn er ikke.

Nikolaj, der i dag er 23 år, var ikke mere end en halv snes år, da han begyndte at tage med far på arbejde i weekenderne og så småt blev inddraget i arbejdet med at støve biler af. Senere begyndte han at sælge biler og kom i lære i familieforretningen. Her blev han udlært i 2013 og har siden suppleret cv'et med bilbranchens leder- og finansielle uddannelse.

- Det har været sjovt at arbejde så tæt sammen med far. Vi er forskellige, men tænker ens, og det har altid været min drøm at komme ind i firmaet, siger han.

Søster får også tilbud

Senior Per Kirkegaard har rundet 55 år, og han har solgt biler i 33 år.

- Jeg er da glad for og utrolig stolt af, at mine børn vil gå i mine fodspor, konstaterer han.

Nikolajs søster, Louise Kirkegaard, er i gang med at uddanne sig til biløkonom i Kolding, og hun får også tilbuddet om at blive medejer, når tiden er til det, fortæller Per Kirkegaard, som dog beholder aktiemajoriteten.

Han har ingen planer om selv at slukke Raf-motoren.

- Jeg forestiller mig da, at jeg bliver ved 20-25 år endnu. Men den dag, jeg holder, er det jo rart, at næste generation er godt i gang, så det glæder mig, at Nikolaj får andel i forretningen allerede nu, siger han.

Nikolaj Kirkegaards indtræden i Raf Motor markeres med reception i forretningen på fredag kl. 14-17 og med åbent hus lørdag og søndag kl. 11-16.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce