Annonce
Horsens

Afslutningen på en epoke: Radio-tv-forhandler i Hestedamsgade trækker B&O-stikket

Vagn Christensen (t.h.) lukker stille og roligt ned som B&O-forhandler efter at have forhandlet produkterne i næsten 40 år. Han opretter i stedet et nyt selskab, Boligteknik, som er et monteringsfirma, hvor det er tanken, at Hans Jørn Leth (midten) og to af butikkens montører - ikke på billedet - skal overtage firmaet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Efter at have solgt Bang & Olufsen-produkter i en menneskealder skruer Vagns Radio nu ned for volumen, laver lagersalg og flytter i mindre lokaler.

Horsens: Torsdag 20. juni indledes et historisk lagersalg hos Vagns Radio i Hestedamsgade.

Lagersalget indikerer afslutningen på en epoke, hvor Vagn Christensen i næsten 40 år har forhandlet B&O-produkter. I 2011 skiftede butikken navn til Bang & Olufsen Horsens, da en anden forhandler i byen lukkede, men nu er det snart helt slut med B&O-navnet i Horsens. Forklaringen er, at det danske lydbrand har skærpet kravene over for de hjemlige forhandlere, siger Vagn Christensen:

- Bang & Olufsen har flere gange nedjusteret forventningerne til det danske marked og strammet kravene til forhandlerne. Det har betydet, at vi har valgt at ændre koncept, og det er noget, vi har forberedt os på i flere år. Vi må erkende, at der sker ændringer hele tiden i branchen, og nu handler det om at komme bedst videre herfra, pointerer han.

Annonce

Teknikken til boligen

Ændringerne betyder ikke alene, at det snart er slut med at være B&O-forhandler. Det betyder også, at Vagns Radio rykker i mindre lokaler og bliver et monteringsfirma, der vil hjælpe kunderne med at installere deres lyd- og billedtekniske vidundere. Ydelserne bliver at montere, servicere, rådgive og håndtere reparationer af alt inden for radio og tv.

- Jeg ønsker at bevare vores synlighed i det centrale Horsens og at være der for vores mange kunder. Vi vil fremover ikke længere forhandle produkter inden for radio og tv, men siger i stedet "Køb, hvad du vil, men få fagfolk til at montere det for dig". For det er teknikken til boligen, vi kan hjælpe vores kunder med. Men vi får ikke brug for 450 kvadratmeter længere, siger han.

- Butiksverdenen har ændret sig, og udviklingen i USA peger på flere showrooms. Sådan vil det formentlig også gå herhjemme, mener han.

Med konceptændringen oprettes der et nyt selskab og sættes gang i et generationsskifte, hvor Vagn Christensen trækker sig ud, og mangeårig medarbejder i forretningen i Horsens, Hans Jørn Leth, sammen med de to erfarne montører i firmaet, Steffan Isaksen og Thomas Klein, fremover vil tegne forretningen.

Det nye firma søsættes undervejs, indtil lagersalget er overstået. Det vil ske i løbet af efteråret.

Firmaet kommer til at hedde Boligteknik.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Børnefest for kronisk syge børn

Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce