Annonce
Horsens

Afslutningen på en epoke: Radio-tv-forhandler i Hestedamsgade trækker B&O-stikket

Vagn Christensen (t.h.) lukker stille og roligt ned som B&O-forhandler efter at have forhandlet produkterne i næsten 40 år. Han opretter i stedet et nyt selskab, Boligteknik, som er et monteringsfirma, hvor det er tanken, at Hans Jørn Leth (midten) og to af butikkens montører - ikke på billedet - skal overtage firmaet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Efter at have solgt Bang & Olufsen-produkter i en menneskealder skruer Vagns Radio nu ned for volumen, laver lagersalg og flytter i mindre lokaler.
Annonce

Horsens: Torsdag 20. juni indledes et historisk lagersalg hos Vagns Radio i Hestedamsgade.

Lagersalget indikerer afslutningen på en epoke, hvor Vagn Christensen i næsten 40 år har forhandlet B&O-produkter. I 2011 skiftede butikken navn til Bang & Olufsen Horsens, da en anden forhandler i byen lukkede, men nu er det snart helt slut med B&O-navnet i Horsens. Forklaringen er, at det danske lydbrand har skærpet kravene over for de hjemlige forhandlere, siger Vagn Christensen:

- Bang & Olufsen har flere gange nedjusteret forventningerne til det danske marked og strammet kravene til forhandlerne. Det har betydet, at vi har valgt at ændre koncept, og det er noget, vi har forberedt os på i flere år. Vi må erkende, at der sker ændringer hele tiden i branchen, og nu handler det om at komme bedst videre herfra, pointerer han.

Annonce

Teknikken til boligen

Ændringerne betyder ikke alene, at det snart er slut med at være B&O-forhandler. Det betyder også, at Vagns Radio rykker i mindre lokaler og bliver et monteringsfirma, der vil hjælpe kunderne med at installere deres lyd- og billedtekniske vidundere. Ydelserne bliver at montere, servicere, rådgive og håndtere reparationer af alt inden for radio og tv.

- Jeg ønsker at bevare vores synlighed i det centrale Horsens og at være der for vores mange kunder. Vi vil fremover ikke længere forhandle produkter inden for radio og tv, men siger i stedet "Køb, hvad du vil, men få fagfolk til at montere det for dig". For det er teknikken til boligen, vi kan hjælpe vores kunder med. Men vi får ikke brug for 450 kvadratmeter længere, siger han.

- Butiksverdenen har ændret sig, og udviklingen i USA peger på flere showrooms. Sådan vil det formentlig også gå herhjemme, mener han.

Med konceptændringen oprettes der et nyt selskab og sættes gang i et generationsskifte, hvor Vagn Christensen trækker sig ud, og mangeårig medarbejder i forretningen i Horsens, Hans Jørn Leth, sammen med de to erfarne montører i firmaet, Steffan Isaksen og Thomas Klein, fremover vil tegne forretningen.

Det nye firma søsættes undervejs, indtil lagersalget er overstået. Det vil ske i løbet af efteråret.

Firmaet kommer til at hedde Boligteknik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce