Annonce
Horsens

Afslutningen på en epoke: Radio-tv-forhandler i Hestedamsgade trækker B&O-stikket

Vagn Christensen (t.h.) lukker stille og roligt ned som B&O-forhandler efter at have forhandlet produkterne i næsten 40 år. Han opretter i stedet et nyt selskab, Boligteknik, som er et monteringsfirma, hvor det er tanken, at Hans Jørn Leth (midten) og to af butikkens montører - ikke på billedet - skal overtage firmaet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Efter at have solgt Bang & Olufsen-produkter i en menneskealder skruer Vagns Radio nu ned for volumen, laver lagersalg og flytter i mindre lokaler.

Horsens: Torsdag 20. juni indledes et historisk lagersalg hos Vagns Radio i Hestedamsgade.

Lagersalget indikerer afslutningen på en epoke, hvor Vagn Christensen i næsten 40 år har forhandlet B&O-produkter. I 2011 skiftede butikken navn til Bang & Olufsen Horsens, da en anden forhandler i byen lukkede, men nu er det snart helt slut med B&O-navnet i Horsens. Forklaringen er, at det danske lydbrand har skærpet kravene over for de hjemlige forhandlere, siger Vagn Christensen:

- Bang & Olufsen har flere gange nedjusteret forventningerne til det danske marked og strammet kravene til forhandlerne. Det har betydet, at vi har valgt at ændre koncept, og det er noget, vi har forberedt os på i flere år. Vi må erkende, at der sker ændringer hele tiden i branchen, og nu handler det om at komme bedst videre herfra, pointerer han.

Annonce

Teknikken til boligen

Ændringerne betyder ikke alene, at det snart er slut med at være B&O-forhandler. Det betyder også, at Vagns Radio rykker i mindre lokaler og bliver et monteringsfirma, der vil hjælpe kunderne med at installere deres lyd- og billedtekniske vidundere. Ydelserne bliver at montere, servicere, rådgive og håndtere reparationer af alt inden for radio og tv.

- Jeg ønsker at bevare vores synlighed i det centrale Horsens og at være der for vores mange kunder. Vi vil fremover ikke længere forhandle produkter inden for radio og tv, men siger i stedet "Køb, hvad du vil, men få fagfolk til at montere det for dig". For det er teknikken til boligen, vi kan hjælpe vores kunder med. Men vi får ikke brug for 450 kvadratmeter længere, siger han.

- Butiksverdenen har ændret sig, og udviklingen i USA peger på flere showrooms. Sådan vil det formentlig også gå herhjemme, mener han.

Med konceptændringen oprettes der et nyt selskab og sættes gang i et generationsskifte, hvor Vagn Christensen trækker sig ud, og mangeårig medarbejder i forretningen i Horsens, Hans Jørn Leth, sammen med de to erfarne montører i firmaet, Steffan Isaksen og Thomas Klein, fremover vil tegne forretningen.

Det nye firma søsættes undervejs, indtil lagersalget er overstået. Det vil ske i løbet af efteråret.

Firmaet kommer til at hedde Boligteknik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Annonce