Annonce
112

Røver truede to ekspedienter i OK-Plus kiosken med brødkniv

To ekspedienter blev lørdag ved middagstid truet med en brødkniv til at udlevere cigaretter i OK-Plus kiosken på hjørnet af Vestergade og Emil Møllers Gade. To timer senere blev en 19-årig mand anholdt og sigtet for at stå bag røveriet. Arkivfoto: Morten Pape
19-årig mand sigtet for røveri i OK-Plus kiosken i Vestergade, hvor udbyttet var omkring 30 pakker cigaretter og en 10 krone. Søndag blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Horsens: En 19-årig mand fra Horsens blev søndag varetægtsfængslet i fire uger.

Han er sigtet for røveri ved at have truet to ekspedienter på OK Plus-kiosken ved benzintanken på Vestergade i Horsens med en brødkniv. Det skete lørdag omkring klokken 12.

Truslen indbragte ham omkring 30 pakker cigaretter og en 10-krone fra den kontantløse kiosk.

Efter røveriet forsvandt manden ud af døren og ned ad Emil Møllers Gade.

Det fortæller vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi Jeppe Thranum.

Politiet blev tilkaldt, og cirka to timer senere var to mænd anholdt - hvoraf den 19-årige nu er sigtet for røveriet, mens en lokal 57-årig mand er sigtet for medvirken til røveriet.

Den 19-årige blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Han nægter sig skyldig i røveri.

Annonce

Fandt cigaretter på værelse

Butikkens videoovervågning samt politiets lokalkendskab førte til den hurtige anholdelse af mændene.

- På overvågningen kan man se nogle tydelige tegn på gerningsmandens tøj. Sammen med vidners signalement, retningen, han løb, og politiets lokalkendskab kunne vi henvende os på en adresse i Horsens, hvor den 19-årige opholdt sig, forklarer vagtchefen.

De fandt dog ikke den 19-årige på adressen, men en 57-årig mand, som kender den 19-årige, der nu er sigtet for røveriet. Kort efter fandt politiet også den 19-årige, og hans værelse blev ransaget.

Her fandt betjentene det karakteristiske tøj, som ses på videoovervågningen, og en pose med cirka 30 pakker cigaretter. På den baggrund blev den 19-årige anholdt og sigtet for røveriet. Den 57-årige blev også anholdt og sigtet for medvirken til røveri. Han blev løsladt efter afhøring, men er stadig sigtet i sagen.

Det oplyser vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce