Annonce
Horsens

Rødt stop-skilt ved indgangen: Sygehuset i Horsens advarer mod corona-virus

Regionshospitalet i Horsens vil ikke have gæster, der kunne være smittet med corona-virus. Det fremgår tydeligt af den seddel, der er sat op ved hovedindgangen. Foto: Kitt Øhlenschlæger Flarup

Horsens: Det helt store beredskab gik i gang, da den første dansker torsdag blev testet positiv for corona-virus. Det skete på Sjælland, men også på Regionshospitalet Horsens har man nu taget sine forholdsregler.

Ved hovedindgangen møder man lige nu et rødt stop-skilt, der henvender sig til de af sygehusets gæster, der har symptomerne feber, hoste, synkesmerter eller vejrtrækningsbesvær.

De må ikke komme ind på sygehuset, hvis de inden for de seneste 14 dage har opholdt sig Norditalien, Kina, Singapore, Hong Kong, Japan, Sydkorea eller Iran - eller har haft tæt kontakt med en person, der kunne være smittet.

"Det skal afklares, om du kan være smittet med corona, før vi kan modtage dig", står der på skiltet.

I stedet skal personer, der opfylder de ovenstående kriterier, telefonisk henvende sig til sin egen læge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce