Annonce
Ikast-Brande

Røde Kors gør genbrugsbutik klar til genåbning

Butiksleder Britta Riis i døråbningen til Røde Kors genbrugsbutikken i Ejstrupholm. 11. maj åbner butikken igen. Foto: Peter Hald
Mandag 11. maj åbner Røde Kors sin genbrugsbutik i Ejstrupholm. Der er blevet mere plads i butikken.
Annonce

Ejstrupholm: De frivillige, der arbejder i Røde Kors genbrugsbutikken på Østergade 5 i Ejstrupholm, er ved at gøre butikken klar til genåbning. Dørene til butikken åbnes mandag 11. maj klokken 13.30.

Genbrugsbutikken har ligesom de andre lokale genbrugsbutikker været lukket i næsten to måneder på grund af corona-restriktionerne, men nu er Danmark langsomt ved at åbne igen, og efter et møde med konsulenter fra Røde Kors har de lokale ildsjæle besluttet at genåbne butikken på Østergade den 11. maj.

- Vi bliver 14 ud af 20 frivillige, der går i gang, fortæller butiksleder Britta Riis, der glæder sig til at se kunderne igen. Kunderne glæder sig nok også, for der har været stillet mange spørgsmål om, hvornår forretningen mon åbnede igen.

Der er allerede gjort klar, så kunderne kan få afsprittet deres hænder. Foto: Peter Hald
Annonce

To pumpestationer

De frivillige har ikke ligget på den lade side i de senere uger. De har benyttet tiden til at ændre butikkens indretning, så der er blevet mere plads til at komme rundt. På den måde kan kunderne bedre holde den foreskrevne afstand til hinanden.

Desuden er der blevet opsat to "pumpestationer" med håndsprit ved indgangsdørene, så kunderne kan afspritte deres hænder.

- Med 80 kvadratmeter i butikken har vi rimeligt god plads, men vi siger højest fire kunder ad gangen. Det er heller ikke noget problem, lyder det fra Britta Nielsen.

Hun kan berette, at ingen af de 20 frivillige har været ramt af corona, og det er en lettelse, da alle de frivillige er pensionister i alderen fra 67 til 84 år og dermed tilhører en gruppe, der i særlig grad skal passe på den nye virus.

Indleveringen af tøj har ikke været stoppet, så flere af de frivillige har i de forløbne uger været på arbejde for at være med til at rydde op og sortere og gøre sendinger klar til centrallageret i Horsens. Samtidig har de som nævnt også brugt tid på at ændre butikkens indretning.

I nedlukningsperioden er der faktisk kommet mere tøj ind end normalt, så der er et stort udvalg klar, når forretningen åbner igen 11. maj.

Butikkens pragtstykke er en flot brudekjole, der er anbragt i udstillingsvinduet ud mod Østergade.

- Vi har været så heldige, at et renseri i Ikast har sponseret en rensning af den her fantastiske brudekjole, siger Britta Nielsen begejstret.

Ud over tøj har butikken også sko, tasker og smykker på hylderne. Åbningstiderne bliver de sædvanlige - fra og med mandage til og med fredag fra klokken 13.30 til 17 og lørdage fra klokken 10 til 12.30.

Siden nedlukningen af Danmark har de 240 Røde Kors-genbrugsbutikker i hele landet været lukket. Røde Kors er lettet over, at butikkerne nu kan genåbne, da en meget langvarig lukning ellers kunne have fået konsekvenser for organisationens arbejde.

Butikkerne omsatte i 2019 for 218 millioner kroner på landsplan, og de skabte et overskud på 73 millioner kroner direkte til Røde Kors’ hjælpearbejde, oplyser Røde Kors.

Den anden genbrugsbutik i Ejstrupholm, Højderyggens Genbrugsbutik på Tværvej, der drives af Højderyggens Y's Men's Club, åbner også snart. Her er åbningsdatoen sat til torsdag 14. maj, oplyser Torben Pedersen, der er formand for genbrugsudvalget i Højderyggens Y's Men's Club. Højderyggens Genbrugsbutik har ikke tøj, men til gengæld møbler og mange andre ting.

I Nørre Snede er der Kirkens Korshærs genbrugsbutik, men her har man endnu ikke sat en dato på genåbningen.

Denne fornemme brudekjole venter bare på en køber. Britta Riis kan fortælle, at kjolen er helt nyrenset. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce