Annonce
Ikast-Brande

Røde Kors fik akuthjælp fra Trygfonden

Legetøjet skal deles ud onsdag, så familierne har det før påske, siger den lokale Røde Kors-formand Tove Sørensen. Arkivfoto: Morten Pape
25.000 kroner går nu til at købe legetøj og spil til børn fra udsatte familier.

Nr. Snede/Ejstrupholm: Omkring 50 børn i "gamle" Nørre Snede kommune får nu en overraskende, men kærkommen påskegave i form af legetøj.

Sagen er, at Røde Kors' lokalafdeling i Nørre Snede-Ejstrupholm har søgt og fået 25.000 kroner fra Trygfondens nye akutpulje til indkøb af legetøj og spil, der skal gå til børn fra lokale udsatte børnefamilier. Målgruppen er de familier, der får hjælp i Røde Kors velkendte ferieprojekt for udsatte børnefamilier i den tidligere Nørre Snede kommune.

- Det drejer sig om 25 familier og i alt 50 børn. Lige netop i dag tirsdag er vi ude for at købe legetøjet, og det skal deles ud onsdag, så familierne har det før påske, siger den lokale Røde Kors-formand Tove Sørensen.

Der bliver indkøbt legetøj både til udendørs og indendørs brug.

- Vi køber puslespil og brætspil såsom Matador, og vi køber fodbolde, stangtennis, løbehjul, Klodsmajor og meget andet. Ikke computerspil, for de har de fleste børn sikkert fået nok af nu, siger Tove Sørensen.

Der bliver legetøj både til små og store børn - lige fra et år op til 17 år.

Familierne, der deltager i projektet, er fattige, de fleste med kun én forsørger på kontanthjælp eller flexjob. Derfor kan selv legetøj til få hundrede kroner forekomme meget.

På grund af corona-krisen kan det ikke lade sig gøre at sende børn på ferie lige nu. Røde Kors har tidligere arrangeret ferieophold blandt andet i Lalandia, men det er udelukket nu på grund af smittefare.

For mange af familierne rammer isolationen ekstra hårdt, og de har ikke råd til selv at indkøbe ekstra underholdning til børnene. Men nu kommer hjælpen, og der er fokus på at købe legetøj og spil, så hele familien kan blive aktiveret sammen.

TrygFonden åbnede for en uge siden sin akutpulje på 30 millioner kroner til sociale indsatser for udsatte og særligt sårbare grupper under coronakrisen. Behovet har været overvældende, og puljen er allerede nu lukket for nye ansøgninger, oplyser Trygfonden.

Bevillingerne fra fonden er især gået til mindre foreninger og organisationer, der hjælper de mest udsatte og sårbare mennesker i alle egne af landet.

Der er mere hjælp på vej: TrygFonden åbnede mandag 6. april – i samarbejde med Den Sociale Kapitalfond – for en akutpulje på 20 mio. kr., øremærket virksomheder med en social profil, som er økonomisk trængte på grund af corona-krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce