Annonce
Østjylland

Røde Kors åbner en ny genbrugsbutik - bliver den største i Aarhus

Genbrugsforretningen og netværkshuset bliver den hidtil største af Røde Kors forretninger i Aarhus. Foto: Mie Vestergaard, Røde Kors
8. april åbner Røde Kors en ny butik i det vestlige Aarhus, som foruden at sælge genbrugsvarer også skal være et såkaldt netværkshus.

AARHUS: Torsdag 8. april slår Røde Kors dørene op til en ny genbrugsforretning på Edwin Rahrs Vej ved Bazar Vest. Faktisk bliver det den største af hjælpeorganisationens genbrugsbutikker i Aarhus.

Her vil man fremover kunne købe tøj, nips, bøger, møbler, legetøj og børnetøj. Butikken rummer desuden et nyt 'netværkshus', som skal facilitere sociale aktiviteter. Det fortæller Aase Rhode, som er bestyrelsesansvarlig i den nye forretning:

- Butikken og netværkshuset er integreret. Butikken står for sig, og rundt om den har vi så lokaler, så man kan holde workshops og have værksteder.

Annonce


Vi mangler frivillige, og det gør vi blandt andet på grund af corona. Der er mange unge, der har meldt sig, og det er vi glade for, men de er i skole eller på arbejde om dagen, så vi mangler flere, der kan være der i dagtimerne.

Aase Rhode


I netværkshuset er der blandt andet planer om at danne værksteder, hvor man kan reparere møbler, teknologi og cykler. Der kommer også til at være et håndarbejdsområde, hvor man kan give nyt liv til genbrugstøj.

- Vi får også nogle til at lave nogle kurser og være der indimellem, så man kan få hjælp, siger Aase Rhode og forklarer, at det nye netværkshus foruden recycling også fokuserer på upcycling, hvor man omdanner produkter til nye og brugbare ting.

Mangel på frivillige

Ifølge Aase Rhode har Røde Kors længe haft et ønske om at være mere til stede uden for Ringgaden.

- Vi ville gerne have en stor butik i et område, hvor der samtidig også kunne være behov for sociale aktiviteter. Det giver rigtig god mening, at Røde Kors er til stede i Gellerup, som den sociale organisation det er, siger hun.

Foruden værkstederne er der også gjort plads til børn og familier i det nye netværkshus med et køkken, hvor man kan lave mad, og et legehjørne til børnene.

Allerede nu er butikken klar til åbning, og de frivillige har arbejdet hårdt for at nå i mål, siden de gik i gang i februar. Faktisk var planen at åbne allerede 11. marts, men manglen på frivillige gjorde det umuligt.

- Vi mangler frivillige, og det gør vi blandt andet på grund af corona. Der er mange unge, der har meldt sig, og det er vi glade for, men de er i skole eller på arbejde om dagen, så vi mangler flere, der kan være der i dagtimerne. Vi vil jo gerne have åbent alle dage - hele dagen, siger Aase Rhode.

Den første dag er butikken åben fra klokken 11.00 til klokken 17.30, og ellers kan man handle torsdag og fredag i tidsrummet 13.30-17.30 samt på lørdage i tidsrummet 10-14.

Det er en god idé at følge med på forretningens Facebook-side 'Røde Kors butik Bazar Vest', da åbningstiderne kan variere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce