Annonce
Odder

Røde hoppede fra Odders nye budget - reaktioner fra alle fløje her

Hanne Appel (V): - Vi har fået vedtaget en god og ansvarlig budgetaftale, der bl.a. understøtter inklusions- og specialklasseområdet. I Venstre ønsker vi trafiksikkerheden helt i top. Derfor glæder det os, at der er afsat midler til f.eks. trafiksikkerhedsmæssige tiltag i syv byer samt en cykelsti fra Ørting til Gylling - helt i tråd med lokalrådenes ønsker. Ligeledes tror vi, at Letbanen vil være med til at udvikle og styrke kommunens bosætning og vækst. Derfor hilser vi byggeriet af tog- og busterminalen på Rude Havvej velkommen. Arkivfoto: Morten Pape

Flere penge til inklusion og cykelsti mellem Ørting og Gylling er nogle af de konkrete ting i budgettet for næste år.

Odder: Et bredt flertal i byrådet i Odder Kommune har indgået en aftale om kommunens budget 2018-2021. 16 af byrådets 19 medlemmer står bag budgettet.

Venstre, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre er alle med i aftalen. SF og Enhedslisten, der tilsammen har tre byrådsmedlemmer, er ikke med i budgettet.

- Jeg glædes over, at det lykkedes at forhandle en bred budgetaftale på plads. Aftalen er med til at understøtte en god udvikling i såvel opland som by, og den er med til fortsat at gøre Odder Kommune attraktiv at bo og leve i. Jeg havde naturligvis gerne set, at alle byrådets partier var med i aftalen, men det var desværre ikke muligt, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Efter en del kritik af lukkede forhandlinger mellem borgmesteren og de enkelte partiledere sidste år, var der i år åbnet for fælles forhandlinger.

- Det var rigtig godt og rart på den måde at vide, hvor de andre var, siger Ditte Marie Thejsen (EL).

Alligevel valgte hun sammen med SF at stå uden for det endelige forlig.

Hvis jeg havde haft fornemmelsen af, at der var et punkt, hvor jeg virkelig var blevet hørt, så kan det godt være, jeg havde slugt den og var gået med i budgettet.

Ditte Marie Thejsen, EL
Lone Jakobi (S): - Jeg vil fremhæve de markant flere midler, som vi tilfører inklusionsområdet og udvikling af det tidligt forebyggende arbejde. Det har været et kardinalpunkt for os. Vores andre ændringsforslag er også med. Det gælder en pulje på 500.000 kr., som skal udvikle kommunen i en mere bæredygtig retning samt midler til forbedring af infrastrukturen, så man fra opland og by kan tilgå letbanen. Det er et budget, der hænger sammen og er holdt inden for et ansvarligt råderum. Arkivfoto: Morten Pape

Nej til hverdagseffektiviseringer

Det var især fastholdelsen af sidste års beslutning om, at alle områder i kommunen skal spare en pct. i såkaldte hverdagseffektiviseringer, der fik SF og Enhedslisten til at forlade forhandlingerne.

- Det var meget vigtigt for os at friholde børne- og ældreområdet for den en pct. besparelse, men det blev ikke imødekommet, siger Marianne Hundebøll (SF).

- Det går simpelthen imod mine principper, at der skal spares på et område, der i forvejen har det stramt, og jeg vil til enhver tid prioritere børneområdet over anlæg, siger Ditte Marie Thejsen (EL).

Marianne Hundebøll er bekymret over, hvordan hverdagsbesparelserne vil ramme på de enkelte institutioner.

- De nemme er penge er væk. Nu vil det koste stillinger og ramme på serviceniveauet, mener hun.

Formuleringerne om grøn omstilling er slet heller ikke konkrete nok.

- Det er simpelthen for slapt, siger SF'eren.

Begge partier er enige om, at der faktisk er mange gode ting i det endelige budget.

- Det er et bredt forlig, som det er svært at sige noget rigtig skidt om, siger Marianne Hundebøll.

- Tidligere har jeg været forarget, men i år har jeg været det tætteste på at gå med i forliget, siger Ditte Marie Thejsen.

Niels Rosenberg (K): - Konservative gik med i budget, da vi er et ansvarligt parti. Det er blevet et budget, hvor man kan se, at mange partier har fået alle ønsker opfyldt inden valgkampen. Vi har i rigtig mange år ønsket en cykelsti fra Ørting til Gylling, nu kom den endelig med på budgettet. Der er flere andre gode ting, som jeg vil snakke om til byrådsbehandling af budgettet. Arkivfoto
Annonce

Det gode liv

Budgetaftalen tager udgangspunkt i byrådets vision for Odder Kommune om at skabe rammerne for det gode liv, skabe betingelserne for vækst og fastholde en sund og balanceret økonomi.

I teksten til budgetaftalen står der: - Der er fokus på, at fællesskabet mellem borgerne og kommunen styrker væksten og det gode liv for alle borgere. Budgetaftalen sikrer fortsat byudvikling i Odder By og oplandsbyerne og skaber gode bosætningsmuligheder. Den kommunale infrastruktur udbygges og vedligeholdes samtidig med, at trafiksikkerheden øges. I aftalen er endvidere fokus på sundhed, omsorg, fritid, kultur, klimasikring og miljø.

SF vil fremlægge et alternativt budget, når den anden og endelige behandling af budgettet for 2018 skal foregå på byrådsmødet 10. oktober.

John Rosenhøj (DF): - Dansk Folkeparti har i budgetforhandlingerne lagt vægt på, at såvel skoler, opland, ældre og kultur og fritid er blevet styrkek. Der er alligevel udvist rettidig omhu med disponibelt rådighedsbeløb på såvel anlæg som drift, så det er ikke et valgbudget. Vi ser frem til, at vi realiserer dette i det nye byråd. Arkivfoto
Kresten Bjerre (R): - Der er solide radikale aftryk på budgettet. Der er afsat 1,8 mio. kr. til at få Kulturkøkkenet gjort helt færdig. Kulturpuljen styrkes nu med ekstra 100.000 kr. om året. Der sættes gang i udvikling af Odder Midtby, og der oprettes en årlig pulje til forskønnelse af byområder. Det har været en mærkesag for os, at skolerne tilføres ekstra penge. Det sker med 1,4 mio. kr. ekstra til inklusion og specialklasser. Vi glade for, at den grønne omstilling nu sættes i gang, så vi kan få en bæredygtig kommune. Vi støtter også helhjertet stien fra Odder til Norsminde fjord. Arkivfoto
Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Erhverv For abonnenter

Lige flyttet til Horsens: Nu er stort fødevarefirma solgt til kapitalfond

Hedensted

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Annonce