Annonce
Navne

Røde bukser eller fjollede habitter: Vejles uafhængige herretøjshandler gør som han vil

Morten Buch ses her sammen med sine to fastansatte Kasper Madsen og Mads Gedsøe. Derudover tæller medarbejderstaben også Daniel Madsen. Foto: Flemming Larsen
Herreekviperingshandler Morten Buch trives med at drive sin forretning, Buch's Herremagasin, efter sit eget hjerte og uden at være underlagt krav fra en landsdækkende kæde.

Vejle: "Stil er at vide, hvem du er, hvad du vil fortælle, og være helt ligeglad."

Sådan sagde Orson Welles, filmskaber og forfatter.

Det samme skudsmål passer på glimrende vis på manden, der i de seneste 25 år har klædt vejlensiske mænd på.

Herreekviperingshandler Morten Buch, indehaver af Buch's Herremagasin, har i dag været beskæftiget inden for herretøj i et kvartårhundrede.

Annonce
På førstesalen er der indrettet en lounge, hvor Morten Buch inviterer til forskellige arrangementer som for eksempel poker og whisky- og ginsmagninger. Foto: Flemming Larsen

Hans far var hos Hansen og Nissen

På førstesalen i herretøjsforretningen i Nørregade 31 står en Shell-benzinpumpe af ældre dato.

- Jeg ved ikke, om det er benzinpumpen, eller det er forretningen, der er ældst. Jeg har 25-års jubilæum sammen med butikken, benzinpumpen er ældre, siger Morten Buch med et drenget glimt i øjet og tilføjer, at der var også blev solgt herretøj fra adressen før 1994, hvor unge Buchs far, Erik, først blev udlært hos USA Herremagasin under Wilhelm Jensen.

Faren kom herefter til Hansen og Nissen i Horsens, men kom tilbage til Vejle året efter, hvor han overtog tøjforretningen Monopol i Vestergade, og familievirksomheden Buch's Herremagasin var en realitet. Det gjorde den 25-årige Erik Buch til den yngste herreekviperingshandler i Danmark.

Efter en årrække som indehaver blev Erik Buchs tidligere læreplads USA Herremagasin, nu Vagn Larsen, sat til salg. Og herretøjsforretning nummer to i familievirksomheden var en realitet.

Sønnerne, Lasse og Morten, blev butikschefer i henholdsvis Vestergade og Nørregade.

I 2008 valgte familien Buch, at sælge butikkerne til kapitalkæden PWT Group i Nordjylland.

- Jeg fortsatte som butikschef, nu som ansat, frem til 2012. Året efter valgte PWT Group at lukke butikken i Nørregade.

- Det fik mig til at overtage butikken og til at støve det gamle navn Buch's Herremagasin af. Jeg tror, det er vigtigt, at en butik som vores er lokalt forankret, forklarer Morten Buch, der både sidder i City Vejles bestyrelse og er med BID-samarbejdet i den nordlige del af gågaden.

Herre i eget hus

- Det er vigtigt at engagere sig lokalt. Og derfor er jeg også glad for igen at være blevet ejer af butikken.

- Jeg bestemmer selv, om jeg vil sælge for eksempel røde jeans eller fjollede habitter. Og hvor meget jeg vil engagere mig i halloween og Black Friday. Jeg skal ikke spørge en eller anden koncern i den anden ende af landet, om jeg må, siger Morten Buch, der både har holdt pokeraftener og whisky- og ginaftener.

Morten Buch erkender, at modebranchen er benhård.

- Men der er heldigvis ikke langt fra tanke til handling længere. Og behandler man sine kunder ordentligt, kommer de igen.

Morten Buch markerer jubilæet ved en reception i butikken i dag fra klokken 12 til 15 for kunder, venner og familie.

Førstesalen hos Buch Herremagasin oser af mand. De er her vi hygger os, når vi for alvor skal have lov til at være mænd, siger Morten Buch. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce