Annonce
Østjylland

Rød mand stå, grøn mand gå: Brugs guider kunderne med corona-trafiklys

Grønt lys i brugsen, så kom bare indenfor. Superbrugsen i Galten har et ekstra redskab til kunder, der gerne vil vide, hvor mange der er inde i butikken. Pressefoto
Kunderne i Superbrugsen i Galten bliver ved indgangen mødt af et trafiklys, der viser, hvor mange kunder der er i butikken. Systemet giver kunderne tryghed og sikkerhed om, at de ikke går ind i en fyldt butik.
Annonce

GALTEN: Allerede fra barnsben lærer vi, at grønt lys betyder gå, mens rødt lys betyder stå. Selvom det senere i livet kniber for mange at leve op til de ellers simple regler i trafikken, forsøger Superbrugsen i Galten at udnytte den helt basale viden i forsøget på at overholde nogle af retningslinjerne i forbindelse med corona-epidemien.

For når kunderne går ind gennem døren til Superbrugsen, bliver de mødt af en stor computerskærm, der viser et trafiklys, der skifter mellem rødt, gult og grønt - alt afhængig af hvor mange kunder der er i butikken.

Begrænsninger som følge af corona-epidemien betyder, at Superbrugsen i Galten kun må have 306 personer inde i butikken ad gangen, og hvordan skaffer man sig lige overblikket over antal kunder, når man har en butik på omkring 1850 kvadratmeter? Det er jo svært at få kunderne til at stå stille i ti minutter for at kunne tælle op, hvor mange der er, forklarer uddeler i Superbrugsen i Galten Brian Vestergaard Kamper.

Udover håndsprit og håndvaske ville han gerne sørge for nogle tiltag, som kunne gøre kunderne ekstra trygge.

- Men vi syntes, det var svært at løse opgaven med at give kunderne overblik over, hvor mange mennesker vi har inde i butikken. Derfor valgte vi at sige ja til at teste et system, hvor et kamera tæller kunderne, når de går ind og når de går ud, fortæller uddeleren.

Systemet opererer så med et trafiklys, der med grønt, gult og rødt markerer, om der er få kunder, tæt på fuld kapacitet eller helt fyldt.

- Folk har taget rigtig godt i mod det. Vi har fået meget ros og positive tilkendegivelser. Det kan godt være, at der er noget, der hedder lovgivning, men folks tærskel er forskellig. Nogle synes måske, at 200 er for mange, og så kan de vælge at vente med at handle til et andet tidspunkt, hvis de vil det, forklarer Brian Vestergaard Kamper.

Annonce

Trafiklyset skal kunne ses hjemme

Han håber på, at systemet hurtigst muligt kan udbygges, så det også kan vises på butikkens Facebook-side, så kunderne kan se, om de føler sig trygge ved antallet af kunder, inden de bevæger sig mod butikken.

Systemet er leveret af el-installatørvirksomheden EL:CON, der har stået for opsætningen af systemet.

- Det smarte ved løsningen er, at den ikke kræver nyt udstyr. Det er egentlig bare en softwareopdatering til din eksisterende videoovervågning, der kan holde øje med kundernes retning og tælle for dig, fortæller Jesper Svenningsen, sikringschef i EL:CON.

Systemet kan også gemme antallet af personer, der har været på besøg.

- På den måde kan man leve op til myndighedernes dokumentationskrav. Derfor har vi også fået interesse fra andre uddelere, siger Jesper Svenningsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce