Annonce
Læserbrev

Ræk hånden op, når krisen er forbi

Foreningerne har brug for jer, når det bliver hverdag igen, og så lover jeg til gengæld, at fællesskaberne ude i idrætsforeningerne igen vil blomstre - og det med en helt særlig kraft.

Læserbrev: Nogle gange finder man først ud af, hvor glad man er for sin partner, når man er væk fra hinanden i længere tid. Sådan er det også med foreningsidrætten i disse dage.

Jeg hører fra rigtig mange af vores 1,9 mio. medlemmer, at de inderligt savner de fællesskaber, som de og deres børn normalt har i idrætsforeningerne.

Vi har fra DIF's side altid været bevidste om den særlige værdi, som foreningsidrætten bidrager med.

Det er glæden ved at dyrke fysisk aktivitet i forening med andre og ved alle de sociale aktiviteter, som ligger før og efter aktiviteten: omklædningen, klubaftnerne, festerne, stævnerne.

Nu, hvor foreningsidrætten er lukket ned på grund af coronavirus, så mærker man savnet af fællesskaberne.

Børn og voksne længes efter det mentale og fysiske velvære, som foreningsidrætten giver.

Værdien af foreningsidrætten står mere klart end nogensinde.

Foreningsidrætten vender tilbage og bliver igen et samlingspunkt i lokalsamfundene. Men det gør den kun i kraft af de frivillige kræfter.

Derfor er denne tid et godt tidspunkt at reflektere over, hvordan hverdagen ville se ud, hvis de frivillige ikke var der. Så ville den nuværende tilstand være permanent.

Så hvis du ikke allerede er frivillig, så overvej at blive det.

Når foreningsidrætten på et tidspunkt i fremtiden slår dørene op igen, så mød op og spørg:

Er der noget, jeg kan hjælpe med?

Ræk hånden i vejret, når der efterlyses en til at sidde ved dommerbord, vaske tøj, træne U7-tredjeholdet, tage frugt med eller sætte sig på en ledig bestyrelsesplads.

Foreningerne har brug for jer, når det bliver hverdag igen, og så lover jeg til gengæld, at fællesskaberne ude i idrætsforeningerne igen vil blomstre - og det med en helt særlig kraft.

Danmark er i øjeblikket et land uden aktiviteter i idrætsforeningerne. Sådan ville billedet se ud hele tiden, hvis det ikke var for de frivillige kræfter. Så hjælp dem, når vi kommer på den anden side af krisen, lyder opfordringen fra Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Østjylland

Læge fortæller om corona-kampen på sygehuset: Frygter valget mellem liv og død

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce