Annonce
Brædstrup

Råstofplan truer naturområde: Nu kalder fællesråd til borgermøde

Der skal graves efter kvartsand meget tæt på Sdr. Vissing ifølge en ny råstofplan. Fællesrådet i Sdr. Vissing inviterer derfor torsdag til borgermøde, hvor både regionens politikere, Dansand og Danmarks Naturfredningsforening kommer til orde.
Annonce

Sdr. Vissing: Der bliver mulighed for at blive klogere på alt fra støj- og støvgener til trafik og genopretning af naturen, når Sdr. Vissing Fællesråd torsdag 13. august holder borgermøde om Region Midtjyllands "Råstofplan 2020".

Det er Sdr. Vissing Fællesråd, som står bag borgermødet, som blandt andet vil omhandle de udfordringer, som den kommende råstofplan har for Sdr. Vissing, men også for den omkringliggende natur.

Virksomheden Dansand ønsker at udvide sit indvindingsområde med 52,7 hektar mellem fabrikken i Addit og Sdr. Vissing, og området er kommet med i den råstofplan, som regionen har i offentlig høring frem til 1. september. Området dækker over et skovdækket areal, der ligger 450 meter nord for Sdr. Vissing, når gravemaskinerne er tættest på byen. Skoven har også et rigt dyreliv og er populært i området til vandreture.

Annonce

Kvartsand er specielt

Til borgermøde vil der blive mulighed for at høre regionspolitiker Flemming Knudsen og embedsmand Lars Ernst fra Region Midtjylland. Derudover vil der være indlæg fra key account manager i Dansand, Peter Svensen, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Horsens, Carsten Fynbo, samt indlæg fra en lokal arbejdsgruppe, som har arbejdet med de lokale spørgsmål i forbindelse med planen.

- Den lokale arbejdsgruppe har arbejdet med problemstillingen omkring råstofplanen i et stykke tid, fordi den rejser nogle spørgsmål og udfordringer. I Sdr. Vissing er der kvartsand, og det er specielt, og argumentet er, at der er tale om national interesse. Vi vil derfor gerne høre omkring genoprettelse, er der støj eller støvgener, trafik og den slags, siger Lone Skriver, formand for fællesrådet i Sdr. Vissing.


Vi afholder borgermødet, fordi vi gerne vil have en dialog omkring planen. Der er argumenter for og imod, og i fællesrådet vil vi gerne være med til at informere bredt.

Lone Skriver, formand for Sdr. Vissing Fællesråd


Med mødet håber det lokale fællesråd at få noget information og fakta på bordet til alle berørte og interesserede. Fællesrådet har imidlertid ikke taget stilling til, om det er for eller imod et indvindingsområde så tæt på landsbyen.

- Som fællesråd skal vi prøve at præsentere alle. Vi har valgt at sige, at vi afholder borgermødet, fordi vi gerne vil have en dialog omkring planen. Der er argumenter for og imod, og i fællesrådet vil vi gerne være med til at informere bredt. Vi har ikke indgivet noget høringsvar, og om vi gør det, afhænger af, om der er grund til at være bekymret eller ej. Vi håber, at vi med borgermødet kan få så meget information og fakta på bordet, siger Lone Skriver.

Annonce

Borgmester deltager

Fællesrådet i Sdr. Vissing har inviteret bredt til mødet, og det har også inviteret repræsentanter fra byrådet i Horsens. Således har borgmester Peter Sørensen sagt ja tak til at deltage, selvom kommunen ikke er involveret i selve råstofplanen.

- Råstofplanen er regionens anbefalinger til, hvor man kan grave. Til gengæld er det kommunen, der giver gravetilladelsen. Kommunen kan ikke forhindre en gravetilladelse, men den kan stille krav omkring trafik, støj og støv og genopretning, så indirekte har kommunen også noget og sige. Derfor har inviteret bredt til mødet, siger Lone Skriver.

Ud over råstofplanen vil det lokale fællesråd give en kort opdatering på, hvilke andre initiativer der er i gang i byen. Mødet foregår torsdag 13. august fra klokken 19 til 22 i fælleshuset i Sdr. Vissing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce