Annonce
Hedensted

Rårup Skole får penge til karrusel og rutsjebane

En karrusel og rutsjebane til Rårup Skole fik flest stemmer, da der var borgerbudgettering i Rårup og omegn, og skolen får derfor 20.000 kroner til projektet. Derudover får to andre projekter også penge. Arkivfoto

Mandag fik projektet med en karrusel og rutsjebane ved Rårup Skole flest stemmer, da der var borgerbudgettering i Rårup og omegn.

Rårup: En karrusel og en rutsjebane ved Rårup Skole fik flest stemmer, da der mandag eftermiddag var borgerbudgettering for Rårup og omegn i kantinen på Rårup Skole.

Kristian Johansen, formand for lokalrådet i Rårup og omegn, fortæller, at han blev positiv overrasket over, hvor mange der stemte.

- I de fem timer vi havde afsat til at stemme, var der små 200 vælgere, og det var flot, siger Kristian Johansen.

Annonce

Hvad er borgerbudgettering?

Det er tredje gang, at borgerbudgettering er rullet ud. Perioden går fra sidste kvartal af 2015 og til udgangen af 2018.Ideen med borgerbudgettering er, at kommunens lokalråd modtager en sum penge, i denne omgang 50.000 kr., som skal bruges til at igangsætte projekter til lokale udviklingsprojekter.

Lokalområdernes projekter skal tage udgangspunkt i temaet "Sundhed og forebyggelse." Der er i alt tale om en halv mio. kr. til initiativerne. Pengene er en del af det fælles beløb på 1,8 mio. kr. afsat til landdistriktsmidler.

Penge delt mellem tre projekter

Lokalrådet har fået 50.000 kroner til at igangsætte projekter, og 20.000 kroner af dem går til etableringen af en karrusel og rutsjebane ved skolen.

Derudover har Rårup og omegns Lokalråd valgt at dele beløbet op, således at et andet projekt får 20.000 kroner, mens et tredje får 10.000 kroner.

- På den måde kan vi hjælpe flere projekter. Samtidig havde vi besluttet, at et af projekterne skulle ligge uden for Rårup, da der har været en tendens til, at det meget har handlet om Rårup. De andre byer skulle også have en chance, siger Kristian Johansen.

Projektmuligheder

Til borgerbudgetteringen kunne borgerne vælge mellem følgende seks projekter:Projekt 1

Samlingssted ved Idrætsbørnehaven Skjold:

-Petanquebane og informationstavle.

Projekt 2

Samlingssted i Nebel:

-bordbænkesæt og beplantning.

Projekt 3

Hjertestarter i Skjold.

Projekt 4

Bålsted i forbindelse med bålhytte ved Rårup Spejderhytte.

Projekt 5

Beachvolleybane ved Rårup Skole:

-forbedring af byens legeplads.

Projekt 6

Karrusel og rutsjebane ved Rårup Skole

-forbedring af byens legeplads.

Kilde: rårup.dk

Bålsted og hjertestarter

Projektet med næstflest stemmer var spejderne, der arbejder på at få en ny bålhytte ved Rårup Spejderhytte. De 20.000 kroner kan finansiere bålstedet i forbindelse med hytten.

Derudover fik Skjold 10.000 kroner til en hjertestarter, som kommer til at koste 19.800 kroner i alt.

- Det har været et meget stort ønske at få en hjertestarter i byen, da der er langt til den nærmeste. De 10.000 kroner kan ikke betale for det hele, men vi prøver at se, om vi kan hjælpe med at finde resten, siger Kristian Johansen, som fortæller, at der er snak om, at hjertestarteren enten skal placeres ved skolen og børnehaven eller ved kirkens parkeringsplads.

Formanden glæder sig over valget af projekterne, men påpeger, at lokalrådet vil forsøge at hjælpe de andre projekter, som ikke blev valgt, på anden vis.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce