Annonce
Østjylland

Rådmand stopper i politik: Skal være direktør i boligforening

Social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, Kristian Würtz, stopper som rådmand. Han skal være ny direktør i Brabrand Boligforening. Arkivfoto: Kim Haugaard
Kristian Würtz har takket ja til et job som direktør i Brabrand Boligforening og stopper derfor som rådmand og byrådspolitiker efter nytår. Hans navn vil dog stadig være på stemmesedlen til det kommende byrådsvalg.

AARHUS: Hans navn kommer til at stå på stemmesedlen til det kommende byrådsvalg, men efter nytår vil den nuværende rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Kristian Würtz, ikke længere sidde i rådmandsstolen eller være en del af byrådet.

Rådmanden har nemlig takket ja til et job som direktør for Brabrand Boligforening, hvor han skal afløse Keld Laursen, der i sommer sagde sin stilling op.

- Boligforeningernes rolle i en socialt bæredygtig byudvikling og som garant for gode boliger til almindelige mennesker har været min store faglige og politiske interesse siden min studietid, og derfor er stillingen som direktør for Brabrand Boligforening et regulært drømmejob, skriver rådmanden på sin facebook-profil.

Annonce

Her fortsætter han.

- Derfor har jeg meddelt borgmesteren, at jeg efter nytår ikke længere vil kunne varetage et hverv som rådmand, ligesom jeg ikke ser direktørjobbet og en plads som medlem af byrådet som forenelige størrelser. Timingen kunne godt være bedre. Vi står midt i en vigtig valgkamp frem mod valget den 16. november. Mit navn vil stå på stemmesedlen – det kan der ikke laves om på – og stemmer på mig vil komme Socialdemokratiet til gavn, men min egen valgkamp går nu på vågeblus, lyder det fra Kristian Würtz, der er opstillet som nummer fire på Socialdemokratiets liste til det forestående kommunalvalg.

Derfor har jeg meddelt borgmesteren, at jeg efter nytår ikke længere vil kunne varetage et hverv som rådmand, ligesom jeg ikke ser direktørjobbet og en plads som medlem af byrådet som forenelige størrelser.

Kristian Würtz

Netværk og visioner

I Brabrand Boligforening får Kristian Würtz ansvaret for foreningens 160 medarbejdere og ledere, ligesom han skal stå for at sikre driften og videreudviklingen af foreningen.

Ansættelsesudvalget i Brabrand Boligforening skriver, at Würtz's visionære tilgang, lokale netværk og indsigt i boligformer og i det boligsociale område, har fået pilen til at pege på ham.

- Vi har stor tillid til, at han kan fortsætte den positive udvikling og kan gøre en forskel gennem sit engagement og forståelse for involvering og inklusion. Valget faldt også på Kristian, fordi han kender den almene boligsektor, om nogen har politisk tæft og står for de værdier, vi også har i boligforeningen, som vægter plads til mangfoldighed, fællesskaber og samarbejde. Vi glæder os meget til at få Kristian med om bord. Vi har gennem tiden haft flere berøringsflader med ham og ved, hvor dygtig og handlekraftig han er, udtaler den nuværende formand i Brabrand Boligfornening, Keld Albrechtsen.

Kristian Würtz har siddet i byrådet siden valget i 2005 og har i de seneste 10 år fungeret som rådmand. Først for Børn og Unge fra 2011 til 2013, herefter Teknik og Miljø fra 2014 til 2017 og senest som rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse siden 2018.

Annonce

Stor dedikation og kærlighed til Aarhus

Socialdemokratiet i Aarhus hylder den afgående rådmand for hans tid i århusiansk politik. Borgmester Jacob Bundsgaard betegner sin kollega som en bærende kraft i partiet i Aarhus.

- Med stor dedikation og kærlighed til Aarhus, har han været med til at udvikle vores fantastiske by og kommune. Kristian har allerede brugt en stor del af sit arbejdsliv til udviklingen af Aarhus, så jeg har stor forståelse for ønsket om at gribe en unik mulighed for at arbejde med hans store passion for den almene boligsektor. Jeg har sat utroligt stor pris på samarbejdet med Kristian og ønsker ham alt held og lykke i rollen, som øverste leder i en af byens store boligorganisationer og ser frem til samarbejdet i hans nye rolle, siger borgmester i en pressemeddelelse fra Socialdemokratiet.

Selvom det allerede står klart, at Kristian Würtz ikke vil blive en del af det kommende byråd i Aarhus Kommune, så vil han stadig stå på Socialdemokratiets stemmeseddel.

- Socialdemokratiets liste er indleveret og kan ikke ændres. Derfor vil Kristian Würtz navn stadig være at finde på stemmesedlen. En stemme på Kristian vil være en stemme på Socialdemokratiet, siger formanden for Socialdemokratiet i Aarhus, Morten Pless.


Politisk karriere

  • 2003 - 2005: Formand for den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum i Aarhus
  • 2006 - 2011: Medlem af Økonomiudvalget, Aarhus Byråd
  • 2006 - 2011: Medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd
  • 2009 - 2011: Politisk ordfører for Socialdemokraterne, Aarhus byråd
  • 2010 - 2011: Formand for Beskæftigelsesudvalget, Aarhus Byråd
  • 2011 - 2013: Rådmand for Magistratsafdelingen for Børn og Unge
  • 2014 - 2017: Rådmand for Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø
  • 2018-2022 : Rådmand for Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Kristian Würtz fortsætter som rådmand til byrådsperiodens udløb 31. dec. 2021. Han tiltræder i sin nye stilling 15. januar.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce