Annonce
AC Horsens

Qamili er klar igen: Læringskurven har været stejl

Lirim Qamili lavede sit første mål for AC Horsens i Superligaen i 2-1 sejren over AaB. Nu er han klar til at følge scoringen op efter en skadespause. Arkivfoto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Lirim Qamili er ved at finde sig til rette som angriber i AC Horsens. Han er klar oven på sin skade og vil følge op på den første scoring i superligaen.

Horsens: AC Horsens hentede op til denne sæson Lirim Qamili i Hvidovre, og den 22-årige spiller med gode offensive kvaliteter har haft nok at se til med at finde sig til rette i livet som fuldtidsproffessionel fodboldspiller på et nyt hold tilsat et trænerskifte.

Han fik begrænset med spilletid først på sæsonen, men under Jens Berthel Askou er det blevet til flere kampe i startopstillingen, og i 2-1 sejren over AaB lavede han sit første mål i Superligaen.

Kampen efter blev han skadet, men nu er Lirim Qamili meldt klar igen til de kommende kampe i nedrykningsspillet.

- Jeg er blevet min skade kvit. Skader kommer altid på et dårligt tidspunkt, men for mig kunne det næsten ikke være værre. Jeg havde lige fået bidt mig fast og scoret, siger Lirim Qamili.

I opgøret efter AaB-kampen måtte han allerede udgå i første halvleg med en forstrækning.

Nu er han klar igen og bejler til en af de to pladser i front til kampen mod OB. Han ligner en oplagt kandidat som makker til enten Muamer Brajanac eller Nicolai Brock-Madsen.

I Hvidovre spillede han også på kanten, men med Jens Berthel Askous ankomst til AC Horsens er den plads ikke aktuel længere.

- I forhold til at spille 3-5-2 er jeg ikke wingback. Jeg kan bedre udnytte mine styrker med fart, driblinger og som afslutter ved at spille helt fremme, siger Lirim Qamili.

Annonce

Videomøder

Han har skullet vænne sig til Superligaen. Han fik flere advarsler i de første kampe, fordi han kom for sent med sine tacklinger. Det kostede i efteråret en karantænedag, netop som han så ud til at have spillet sig til den første plads i startopstillingen.

Siden er antallet af advarsler styrtdykket og spilletiden er gået tilsvarende op.

- Der er stor forskel på 1. division og Superligaen. Det er både mentalt og fysisk, at jeg har skullet vænne mig til det, siger Lirim Qamili.

Som fuldtidsproffessionel er der også tid til at arbejde med begge dele.

- Du er nødt til at være meget mere på både til træning og i kampene. Vi bruger meget mere tid på videomøder, men det er spændende at arbejde på den måde, hvor jeg pludselig får video, hvor vi kigger på mine bevægelsesmønstre på banen. Den slags detaljer flytter noget, siger Lirim Qamili.

Det har blandt andet været det defensive arbejde som angriber, der har været fokus på.

- Det kræver mere, end jeg har været vant til i 1. division. Vi bliver splittet ad, hvis jeg ikke løser mine defensive opgaver, siger Lirim Qamili.

I de første kampe råbte Jens Berthel Askou sig hæs for at dirigere Lirim Qamili rundt på banen og for at piske ham til at løbe mere. I de kommende kampe er det op til angriberen at bevise, at han har hørt efter, så cheftræneren kan bruge sin stemmekraft på andre opgaver.Skader kommer altid på et dårligt tidspunkt, men for mig kunne det næsten ikke være værre. Jeg havde lige fået bidt mig fast og scoret.

Lirim Qamili
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce