Annonce
Horsens

Pyyhhh, det var varmt: Flere end 1500 trak i løbeskoene grundlovsdag

For anden gang var arealet ved Casa Arena start- og målområde. Her er Ellen Nielsen og Henrik Faartoft i susende fart på vej ind i et af de sidste sving inden opløbet på 5 km-distancen. Ellen Nielsen var fjerdehurtigste kvinde i tiden 22,09 minutter. Foto: Thomas Baden Sørensen
Efter et år med under 1000 deltagere var der i 2019-udgaven godt gang i Horsens Løbet. Flere end 1500 løb med på en herlig sommerdag - der også var hård på grund af den fugtige varme.
Annonce

Horsens: Som tilskuer var det forrygende, som løber var varmen en barsk omgang, da Horsens Løbet for 46. gang blev afviklet grundlovsdag.

- Luftfugtigheden var værst, lød en lynanalyse fra en af de svedige løbere, der kom i mål onsdag eftermiddag.

Datoen ligger fast, og det gjorde basen - Dyrskuepladsen - også i mange år, men for anden gang var p-arealet bag Casa Arena start og mål på det traditionsrige motionsløb i Horsens.

Bagmændene fra Atlética har taget konsekvensen af, at tiden med klubhus og løb fra og på Dyrskuepladsen var talte, da arealet muligvis skal sælges, og i stedet for måske at skulle flytte grundlovs-herlighederne med kort varsel er man altså endte med at bruge byens sportsmekka som samlingspunkt, og der var græsunderlag til hyggeligt samvær for små og store hold.

Børnene løb 1000 meter-løb om formiddagen, og så var de lidt ældre børn og de voksne i aktion på 5 km, 10 km og halvmaraton senere. Der var endda også en 3,85 km rute til elever fra 3. til 5. klasse.

Vinderne af Horsens-Løbet 2019

Vinderne af de forskellige klasser ved Horsens-Løbet 2019, hvor i alt 1552 løb med - klart flest på 5 km-ruten, hvor knap 900 var tilmeldt.

5 km - henholdsvis mænd og kvinder:

Nicholas Winther Skov 16,48 minutter

Joan Kondrup 19,18 minutter.

10 km:

Ulrik Heitmann 34,04 minutter

Benedikte Bangsgaard 41,02 minutter

Halvmaraton:

Stefan Massano 1.22,26 timer

Bettina S. Rahbek 1.50,21 timer

Juniorer 3,85 km (3.-5. klasse):

Mikkel Norup Hansen 16,46 minutter

Mathilde Asmussen Hansen 18,42 minutter

Børneløbet på 1000 meter var inddelt i to klasser efter alder, og de hurtigste drenge i hver klasse var Andreas Andersen og Bjarne Pabst, mens hurtigste piger var Amalie Winther og Ariella Hawi Achieng.

Annonce

Næsten 600 fra Hulvej Skole

Sidste år droppede deltagerantallet under 1000, men denne gang så det meget bedre ud: 1552 var meldt til, lød status fra tidtagervognen, da langt de fleste var kommet i mål. Langt hovedparten, op mod 900, havde valgt den humane distance 5 km.

Og det endda på en dag med folketingsvalg og premiere på et stort grundlovsmøde på Fængslet

Det hjalp gevaldigt på facit, at Hulvej Skole stillede med imponerende 595 deltagere.

- Vi har - næsten - alle elever fra 0. til og med 8. klasse med plus lærere og forældre. Børnene, der lige er startet på Hulvej 1. maj, er også med, fortalte Anders Christensen, der er pædagogisk/administrativ leder på Hulvej Skole.

- Vi har holdt et par års pause. Vi har ikke været med, siden løbet var på Dyrskuepladsen, sagde han.

Hulvej Skole havde naturligt nok det største telt med til socialt samvær efter strabadserne, men mange andre havde benyttet lejlighed til for eksempel kollegial hygge, motion og en enkelt eller to af de kølige på grøn flaske.

Annonce

Er du klar til 2020?

Ruten var den samme for de tre lange distancer, så halvmaraton-løberne var ude på fire omgange á godt fem km - og kendere af ruten gjorde det klart, at der altså var en led stigning undervejs.

Enkelte fik det skidt i varmen. Samaritterne tæt på målstregen meldte om mere at lave end sidste år, men intet i den alvorlige afdeling. Heldigvis.

Og så er det egentlig bare at starte træningen til udgave 47 i 2020. Datoen kan i hvert fald ikke overraske: 5. juni - grundlovsdag, fars dag og formentlig ikke valgdag næste år...

Varmt - og fugtigt. Vejret var lækkert i forbindelse med Horsens Løbet grundlovsdag, men den trykkende hede trak søm ud hos deltagerne, der heldigvis kunne tage en slapper i græsset bagefter. Foto: Thomas Baden Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce