Annonce
Horsens

Pyyhhh, det var varmt: Flere end 1500 trak i løbeskoene grundlovsdag

For anden gang var arealet ved Casa Arena start- og målområde. Her er Ellen Nielsen og Henrik Faartoft i susende fart på vej ind i et af de sidste sving inden opløbet på 5 km-distancen. Ellen Nielsen var fjerdehurtigste kvinde i tiden 22,09 minutter. Foto: Thomas Baden Sørensen
Efter et år med under 1000 deltagere var der i 2019-udgaven godt gang i Horsens Løbet. Flere end 1500 løb med på en herlig sommerdag - der også var hård på grund af den fugtige varme.

Horsens: Som tilskuer var det forrygende, som løber var varmen en barsk omgang, da Horsens Løbet for 46. gang blev afviklet grundlovsdag.

- Luftfugtigheden var værst, lød en lynanalyse fra en af de svedige løbere, der kom i mål onsdag eftermiddag.

Datoen ligger fast, og det gjorde basen - Dyrskuepladsen - også i mange år, men for anden gang var p-arealet bag Casa Arena start og mål på det traditionsrige motionsløb i Horsens.

Bagmændene fra Atlética har taget konsekvensen af, at tiden med klubhus og løb fra og på Dyrskuepladsen var talte, da arealet muligvis skal sælges, og i stedet for måske at skulle flytte grundlovs-herlighederne med kort varsel er man altså endte med at bruge byens sportsmekka som samlingspunkt, og der var græsunderlag til hyggeligt samvær for små og store hold.

Børnene løb 1000 meter-løb om formiddagen, og så var de lidt ældre børn og de voksne i aktion på 5 km, 10 km og halvmaraton senere. Der var endda også en 3,85 km rute til elever fra 3. til 5. klasse.

Annonce

Vinderne af Horsens-Løbet 2019

Vinderne af de forskellige klasser ved Horsens-Løbet 2019, hvor i alt 1552 løb med - klart flest på 5 km-ruten, hvor knap 900 var tilmeldt.

5 km - henholdsvis mænd og kvinder:

Nicholas Winther Skov 16,48 minutter

Joan Kondrup 19,18 minutter.

10 km:

Ulrik Heitmann 34,04 minutter

Benedikte Bangsgaard 41,02 minutter

Halvmaraton:

Stefan Massano 1.22,26 timer

Bettina S. Rahbek 1.50,21 timer

Juniorer 3,85 km (3.-5. klasse):

Mikkel Norup Hansen 16,46 minutter

Mathilde Asmussen Hansen 18,42 minutter

Børneløbet på 1000 meter var inddelt i to klasser efter alder, og de hurtigste drenge i hver klasse var Andreas Andersen og Bjarne Pabst, mens hurtigste piger var Amalie Winther og Ariella Hawi Achieng.

Næsten 600 fra Hulvej Skole

Sidste år droppede deltagerantallet under 1000, men denne gang så det meget bedre ud: 1552 var meldt til, lød status fra tidtagervognen, da langt de fleste var kommet i mål. Langt hovedparten, op mod 900, havde valgt den humane distance 5 km.

Og det endda på en dag med folketingsvalg og premiere på et stort grundlovsmøde på Fængslet

Det hjalp gevaldigt på facit, at Hulvej Skole stillede med imponerende 595 deltagere.

- Vi har - næsten - alle elever fra 0. til og med 8. klasse med plus lærere og forældre. Børnene, der lige er startet på Hulvej 1. maj, er også med, fortalte Anders Christensen, der er pædagogisk/administrativ leder på Hulvej Skole.

- Vi har holdt et par års pause. Vi har ikke været med, siden løbet var på Dyrskuepladsen, sagde han.

Hulvej Skole havde naturligt nok det største telt med til socialt samvær efter strabadserne, men mange andre havde benyttet lejlighed til for eksempel kollegial hygge, motion og en enkelt eller to af de kølige på grøn flaske.

Er du klar til 2020?

Ruten var den samme for de tre lange distancer, så halvmaraton-løberne var ude på fire omgange á godt fem km - og kendere af ruten gjorde det klart, at der altså var en led stigning undervejs.

Enkelte fik det skidt i varmen. Samaritterne tæt på målstregen meldte om mere at lave end sidste år, men intet i den alvorlige afdeling. Heldigvis.

Og så er det egentlig bare at starte træningen til udgave 47 i 2020. Datoen kan i hvert fald ikke overraske: 5. juni - grundlovsdag, fars dag og formentlig ikke valgdag næste år...

Varmt - og fugtigt. Vejret var lækkert i forbindelse med Horsens Løbet grundlovsdag, men den trykkende hede trak søm ud hos deltagerne, der heldigvis kunne tage en slapper i græsset bagefter. Foto: Thomas Baden Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce